понеділок, 28 квітня 2014 р.

Білоцерківська земля славна видатними уродженцями

В селі Іванівка відбулася зустріч із членом Національної спілки журналістів України, головою ради директорів друкованих видань Полтавської області, людиною, що має численні нагороди Чужою Федором Олексійовичем. Зустріч відбулась з нагоди презентації художньо-документальної повісті «Янківці», яку Федір Олексійович присвятив рідному селу Іванівка та його мешканцям.  На презентацію книги до сільської бібліотеки завітали вчителі, учні, мешканці села та друзі дитинства автора. Було дуже цікаво слухати захоплюючі спогади про дитячі та юнацькі роки  з вуст відомого земляка.          Шанує Федір Олексійович рідне слово, порівнює його із вранішньою живильною росою. Щороку приїздить до рідного села  вклонитися могилам предків, провідати рідню, поцікавитись їх життям, а потім вилити свої враження і переживання на папері. Інакше і бути не може. Така вже доля журналіста, яка обрала і не відпускає вже багато літ.
 Надовго запам’ятається ця зустріч односельцям. У бібліотеці залишаться  книги, подаровані автором.   Прикрасою  музею  рідної  школи  буде Золота медаль української журналістики, якою нагороджений він у 2012 році на ХІІ з`їзді Національної спілки журналістів України.
Наступного дня відомий земляк завітав до центральної районної бібліотеки, де презентував нову книгу, познайомився з працівниками та відвідувачами. Присутніх зацікавила особистість автора, цікаві факти біографії, творчий доробок. Федір Олексійович був і залишається патріотом своєї малої Батьківщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації