середу, 23 квітня 2014 р.

Несіть добро у світ природи

Рідна природа… Вимовляєш ці слова, і пригадується тиха річка за селом, густі зарості верболозу, свіже дихання соснового лісу, золоті пшеничні поля. Для багатьох – це перші спогади дитинства. Любити природу – означає вивчати її, спостерігати, осмислювати, і вона, розкриваючи дивовижні таємниці, озветься у нашій душі радістю буття. Наші зв’язки з природою не повинні перериватися ніколи, бо спілкування з її дивовижною красою живить душу, пробуджує розум, робить наше життя цікавішим.
У рамках відзначення Дня Землі та Дня довкілля у Білоцерківській центральній бібліотеці було проведено екологічну годину «Несіть добро у світ природи» для учнів 5–7 класів с. Озерна. У ліричному вступі завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан нагадала дітям про одвічну доброту природи, яка ясніє нам з дитинства та продовжує жити у серці дорослої людини, виринає з новою силою у художньому слові поетів і письменників. А потім школярів було запрошено до діалогу про дивовижний рослинний і тваринний світ нашого краю. Діти прослухали цікаві факти, чудові легенди та байки, корисні поради щодо збирання та використання лікарських рослин. Школярі охоче ділилися власними знаннями, брали участь у різноманітних конкурсах та вікторинах.
І, звичайно, у спілкуванні з учнями неможливо було обійти проблему екологічної кризи, яка все більше нівечить природу нашої країни.
Світлана Володимирівна підкреслила, що кожен із нас відповідальний за стан навколишнього середовища. І любові до всього, що живе з людиною поруч, потрібно вчитися з юних років. Людина, яка виростила дерево, виходила пораненого птаха, ніколи не зможе зламати квітучу гілку чи зруйнувати мурашник, розорити пташине гніздо. Постійне і добре спілкування з природою необхідне кожному. Воно має стати найважливішою потребою. І тоді людині відкриються 3 головні заповіді – вона має добре знати природу і її закони, берегти і охороняти її та множити природні багатства.
Висловлюємо подяку бібліотекарю с.Озерна Валентині Володимирівні Шутенко і секретарю Озернянської школи Аллі Іванівні Риженко за допомогу в організації заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації