пʼятницю, 5 липня 2013 р.

Село на нашій Україні

 20 червня на засіданні колегії Білоцерківської райдержадміністрації, яке проходило в с. Макіївка відбулася презентація книги Г. Білик «Село на нашій Україні». Голова райдержадміністрації А.Я. Немна представив присутнім автора книги Ганну Василівну Білик. Керівник апарату райдержадміністрації Р.П. Шовкопляс наголосив, що книги краєзнавчого характеру – це документальне свідчення історичного минулого нашого краю. Про популяризацію літературного краєзнавства закладами культури району розповіла начальник відділу культури і туризму Л.М. Поліщук.
Г.В. Білик після закінчення Білоцерківського сільськогосподарського інституту працювала агрономом, головою колгоспу, головою сільської ради, пройшла складні життєві випробування. Свою книгу вона присвятила історії села Макіївки.
«Поетичне осмислення, заснування сіл Макіївки та Василів у книзі Ганни Білик «Село на нашій Україні». – так назвала свій виступ завідувачка відділу центральної районної бібліотеки О.Д. Бондар. Вона наголосила, що книга написана щирим серцем та чистою душею, з почуттям любові, захоплення до своїх краян, їхньої щоденної сумлінної праці на благо своєї малої батьківщини під назвою «Макіївка». Автор прагнула засіяти в душах земляків глибоку повагу до рідного краю і шанування місцевого історизму.

Краса і сила неповторна
Зроста у відблисках ріллі
Із скиби зораного поля
У скибу хліба на столі

Було колись, так є і буде,
Бо найсвятіше на землі,
Коли в достатку мають люди
Хліб в кожнім домі на столі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації