пʼятницю, 12 липня 2013 р.

Канікули, канікули! Час марнувати - ніколи!


  Двері Центральної районної бібліотеки гостинно відчинені для юних користувачів.
 Працівниками відділу обслуговування організовано ряд екскурсій під назвою «Бібліотека – книжчин дім і нам усім цікаво в нім». Діти дізналися про книжковий фонд бібліотеки, періодичні видання, ознайомились з відділами, каталогами, картотеками, грали у гру «Дім, де живуть книги», подорожували бібліотечним експресом, який рухався через станції : природнича, кулінарна, мистецька, мовознавча, казкова.   В  читальному залі  центральної  районної бібліотеки відбулася віртуальна подорож лісом. Запрошені школярі слухали музику лісу. На моніторі комп`ютера розглядали рідкісні, донині невідомі дерева, такі як секвойя, махагонієве дерево, евкаліпт, тис та інші. Ознайомились із лісовими насадженнями планети та України, почули вражаючу статистику про використання деревини, побачили мешканців лісу, слухали їх голоси, почули міфи та легенди, про дерева, цікаві історії з життя птахів та тварин. Присутні поділились своїми враженнями від зустрічі з дикими тваринами. А на завершення самі розповіли про правила поведінки в лісі.Цікаво пройшли заходи «Твоє ім’я – твій друг» та «До нас у гості казка завітала».
     У районній бібліотеці школярі проводять вільний час не лише за книгою та комп’ютером, а й за грою в шахи, шашки та нарди.
      Також 9 липня працівники бібліотеки завітали з конкурсно-розважальною програмою до дитячого оздоровчого табору «Дружба» у селі Трушках.
    Надзвичайно насичена програма проходила за номінаціями: «Юннати», «Кулінари», «Мовознавці», «Любителі казок». Бібліотекарі Т.В. Шишка та Л.В. Кузьменко запропонували дітям взяти участь у різних конкурсах, вікторинах, іграх. Школярі проявили себе не лише як ерудити, але і як актори, співаки і художники. Але найяскравіше враження справив творчий конкурс, під час якого знайомі казкові герої предстали у незвичному, осучасненому вигляді. Захід проходив у веселій, невимушеній атмосфері, тому кожен з дітей мав можливість продемонструвати свої знання, розкрити здібності та одержати справжнє задоволення від процесу творчості.
  Літо буде цікавим для юних користувачів бібліотеки. Працівниками відділу обслуговування розроблено комплекс масових заходів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації