вівторок, 2 квітня 2013 р.

Єднаймо сонячні думки,читаймо книги залюбки



     Під такою назвою проходив на Білоцерківщині Тиждень дитячого читання.

     Святкове відкриття тижня відбулося у с. Піщана. Завдяки співпраці бібліотекаря Котенко О.П. та заступника директора школи з виховної роботи Ляшенко Л.П. святкове дійство вдалося на славу. Юні учасники гортали сторінки «світу книги». На урочисто прибраній сцені по черзі представлялись номери, що підкреслювали роль книги та читання в житті людини.

     Бібліотеки району долучились до проведення Тижня дитячого читання.

     У ЦРБ відбулася презентація виставки дитячої творчості «Творчість наших сердець – тобі, Білоцерківщино!» (до 90-річчя заснування Білоцерківського району).

     На виставці представлено дитячі роботи  виконані у різних техніках: малюнок, вишивка, квілінг, орігамі, бісерна мозаїка, вироби з паперу, пластиліну та ін.., вихованців районної школи мистецтв та юних читачів бібліотек сіл: Ол. Слобода, Мазепенці, Поправка, Скребиші, Сухоліси, Фастівка, Чепеліївка, Храпачі, Чупира, Шкарівка; виставки дитячої творчості «Мій улюблений казковий герой»     облаштовані у бібліотеках сіл: Дрозди, Глушки, Фурси, Піщана.

  «Бібліотека розкриває таланти»  під такою назвою пройшли дні дитячої творчості у бібліотеках сіл: Трушки, Поправка, Макіївка, Однорог, Потіївка, Мазепинці, Глушки, Храпачі.

     Конкурс ерудитів «Що? Де? Коли? Як? Чому?» з успіхом пройшов в Узинській бібліотеці для дітей. Та найцікавішою для читачів цієї бібліотеки виявилась зустріч з почесним працівником туризму України, який занесений у книгу рекордів Гіннеса – Зеленським С.В.

     Казкові калейдоскопи «Повір у казку,  диво і добро» відбулися у бібліотеках сіл  Ол. Слобода, Матюші; літературні конкурси «Знавці рідного слова» організовано у бібліотеках с. Мала Вільшанка та с. Дрозди. А юні читачі сіл Фурси, Храпачі, Скребиші стали учасниками міськрайонного конкурсу читців – декламаторів «Знавці гумору».

     Із задоволенням користувачі бібліотек: ЦРБ,              с. Чепеліївка, с. Городище стали учасниками інформаційних годин «На гостинах у дитячих журналів», а найменшенькі читачі бібліотеки 
с. Поправки майстрували закладинки для конкурсу «Закладинку зроби, книгу збережи».

     Бібліотеки, що мають інтернет популяризували книгу та читання за допомогою віршувальних знайомств та подорожей.

     Підсумки Тижня дитячого читання підводила кожна бібліотека, відзначаючи кращих читачів року. Тиждень дитячого читання на Білоцерківщині ще раз підтвердив, що спілкування з книгою є невід’ємною складовою розвитку дітей і неодмінно принесе позитивні результати.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації