понеділок, 15 квітня 2013 р.

Бібліотечні фонди публічних бібліотек – це актуально!

  На початку квітня відбувся семінар бібліотечних працівників  району   «Управління документальним потоком публічних бібліотек: реальний стан і  тенденції розвитку».
   «Основою для повноцінної діяльності кожного бібліотечного закладу є документальний фонд, який відповідає сучасним потребам користувачів», -  наголосила у своєму виступі директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи Зінченко Л.В.
    Про шляхи формування, збереження та використання фондів бібліотек в нових економічних умовах йшлося в консультації завідувачки відділу комплектування та обробки літератури центральної районної бібліотеки Бондар О.Д.
   Цікавим та змістовним було спілкування працівників бібліотек Білоцерківщини із завідувачкою відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи Київської обласної бібліотеки для дітей Наталією Василівною Остріковою.
Наталія  Василівна презентувала присутнім сайт Київської обласної бібліотеки для дітей, розповіла про його наповнення, корисні посилання на електронні ресурси. 
   Поліна Дем`янівна Ткаченко, завідувачка сектором відділу довідково – бібліографічної та інформаційної роботи Київської обласної бібліотеки для дітей зосередила увагу слухачів на змінах і доповненнях до Об`єднаної робочої схеми таблиць бібліотечно-бібліографічної класифікації.
На практичному занятті бібліотечні працівники представили на суд колег розроблені акції-оголошення «Подаруй бібліотеці книгу», «Найкращий дарунок – книга», «Поділись радістю читання – подаруй книгу в бібліотеку» та іншими, що будуть діяти упродовж року.  На зібранні обговорили цьогорічний девіз «Бібліотека – територія ідей», проголошений Українською бібліотечною асоціацією, який спонукає до творчості, інновацій.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації