вівторок, 21 червня 2011 р.

Гумор справжнього українця

Леонід Йосипович Гажала
В читальному залі Білоцерківської центральної районної бібліотеки не змовкав веселий сміх. Це бібліотечні працівники району зібралися на засідання професійного клубу «Орієнтир».  А  завітав до нас Білоцерківський поет-гуморист Леонід Гажала з новою книгою гумору «Демократичний вибір».  Великою популярністю користується на Білоцерківщині перша його збірка «Велика подяка», яка вийшла в видавництві «Буква» у 1996 році.  Щиро та безпосередньо сприймають прості люди гумор Леоніда Гажали, його оригінальні гуморески, теми яких підказує саме життя.
Народився Леонід Гажала в 1947 році у селі Городище-Пустоварівка на Володарщині. Після закінчення  професійно-технічного училища працював на Миколаївському суднобудівному заводі. Службу проходив в складі контингенту Радянських військ у Німеччині. Після служби в армії Леонід Йосипович пов'язав своє життя з Білою Церквою та рідним селом.
Письменницький талант Леоніда проявився ще в дитячі роки, а природне почуття гумору передалося спадково від батька Йосипа, без якого жодне весілля  не було по-справжньому веселим. У авторському виконанні звучали гуморески з нової книги  та написані нещодавно. Окрім того, Леонід Йосипович – великий патріот, людина з неспокійною вдачею, небайдужим серцем. 


 Як гумориста Леоніда Гажалу ми знали давно, а  Гажалу-лірика відкрили для себе в цей день. У співавторстві з поетом-пісняром Анатолієм Кульчицьким з'явилися чудові пісні «Білоцерківчаночки», «Біла Церква – священна земля» та ін..
Слова щирої вдячності та захвату від зустрічі висловили завідуюча бібліотекою смт.Терезине Ніна Григорівна Ільченко. Випустити ще й  книгу ліричної поезії побажала завідуюча бібліотекою с.Яблунівка Людмила Павлівна Глущенко. Слухачі довго не хотіли відпускати автора.
Леонід Йосипович дуже серйозно віднісся до цієї зустрічі, а підтримати його прийшли дружина Ганна та сестра Надія.
Директор Білоцерківської районної ЦБС Людмила Володимирівна Зінченко подякувала автору за подаровану книгу, гарний настрій та побажала здійснення творчих задумів.
Почуття гумору завжди супроводжує справжнього українця – це ще раз підтвердила наша зустріч.
Людмила Савич – зав.методвідділом
Білоцерківської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації