четвер, 17 січня 2019 р.

Душа співає кольорами

                                
   14 січня в Білоцерківській центральній районній бібліотеці була проведена арт-година «Душа співає кольорами», приурочена  до 110-річчя від дня народження української художниці, майстра народного декоративного живопису Марії Овксентіївни Примаченко (Приймаченко).
   Присутні прослухали виступ бібліотекаря А.А. Носовської про життя і творчі пошуки натхненниці українського мистецтва, доповнений слайдами мультимедійної презентації та переглядом уривків із документальних фільмів «Діалог. Світ і Марія Приймаченко»,«Сотвори своє сонце». На  прикладі найбільш відомих картин ведуча продемонструвала унікальну образотворчість художниці, сповнену глибинного символізму та невичерпної лірико-поетичної фантазії.
  Також у читальному залі розгорнуто книжково-ілюстративну виставку, на якій представлені біографічні та критичні матеріали, мистецькі альбоми з репродукціями робіт Марії Примаченко. Сподіваємося, виставка сприятиме розширенню кола шанувальників творчості геніальної майстрині, допоможе кожному відвідувачу долучитися до пізнання таїни народного мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації