пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Художнє слово українського Донбасу


   У подарунок нашій  бібліотеці надійшла Антологія українських письменників Донбасу «Порода». Книга незвичайна. Не тільки через те, що там містяться твори 63 письменників, які тією чи іншою мірою пов’язані з Донеччиною та Луганщиною. Не тільки через те, що передмову написав Іван Дзюба. Вона незвична тим, що вона об’єднує під своєю палітуркою дуже різні літературні покоління Донеччини та Луганщини. Різні жанри, різна тематика та зміст. У книзі представлені не  всі українські письменники Луганської та Донецької областей другої половини ХХ століття та початку ХХІ століття, але значна частка тих, без кого неможливо уявити сучасну українську літературу.
   Ця книга буде цікава  всім нашим читачам: як  філологам, так і історикам, культурологам та філософам, громадянам України, які готові вийти за рамки традиційних уявлень про Донеччину та Луганщину як край, в якому «нібито ніколи» не існувало української культури.
   Ознайомитися з  книгою «Порода: антологія українських письменників Донбасу» ви можете в Білоцерківській центральній районній бібліотеці.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації