понеділок, 23 січня 2017 р.

Незабутні зимові свята та дійства у Межовому.

Вереничка зимових свят не оминула  села Межове.
В цьому році 13 січня в бібліотеці - клубі було  організоване незвичайне свято – святкові  посиденьки: «Щедрий вечір, Добрий вечір». Участь у святі взяли ансамбль «Калина», учні Озернянської ЗОШ 1-2 ст. та учні Тадіївської НВК «ЗОШ 1-2 ст. – Дитячий садок»
«Над Вертепом звізда ясна на весь світ засіяла». Ці слова наповнили душі радістю, піднесенням, неповторністю, перенесли всіх у час народження Ісуса Христа.
Адже одне з найголовніших християнських свят – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Воно не лише найбільше, але й надзвичайно тепле, чарівне, по-особливому домашнє. Святкування Різдва, в якому поєдналися християнські і давні народні традиції, це не просто гуляння, застілля, а низка різноманітних ритуалів. Це насамперед свята вечеря – спільна для всієї родини, котра складається з 12 страв: дідух, мед, часник, кутя, узвар. У ці святкові дні наші душі охоплює особлива радість.
А ще – колядки, щедрівки та віршовані побажання, які налаштували учасників посиденьок на здійснення задумів і мрій у 2017 році.
 А  Водохреще освятило межівців святою водою .






Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації