понеділок, 29 серпня 2016 р.

Стежинами І.Я.Франка

       27 серпня Україна відзначала 160 роковини народження Івана Яковича Франка.  До цієї дати у Вільнотарасівській бібліотеці  проведено усний журнал  «Йдемо  Франковими стежками». На захід завітали читачі різного віку. Бібліотекар Лисак Р.Ю. повідала  присутнім, що Іван Франко- одна з найяскравіших постатей в українській літературі. Прозаїк і драматург, поет і публіцист, економіст, учений-енциклопедист і відомий політик, перекладач, Іван Якович -  великий українець, достеменний європеєць, якого визнав Відень, канонізувавши на доктора філософії. Іван Франко розпочав літературну діяльність у 12 років, а перший твір опублікував у 18. Він прожив неповних 60 років, а написав близько шести тисяч творів — літературних, публіцистичних, наукових. Його літературний спадок видано в 50-ти томах.

   Читачка бібліотеки Гребенюк Вікторія підготувала  повідомлення про цікаві факти з життя та творчості  Каменяра, розповіла про те, що Іван Якович готував смачну  каву, збирав гриби та ловив рибу. Дружина І.Франка добре володіла: англійською, французькою, німецькою та російською мовами. Франко вивчав індійську культуру, літературу, філософські твори та ін. І.Я.Франко -єдиний український поет, який номінувався на здобуття Нобілевської премії з літератури.
       Цього дня для читачів молодшого віку проведено пізнавальну годину «Казковий світ у творах Івана Франка». Завідуюча бібліотекою розповіла дітям, що світ казок Івана Франка - чарівний і неповторний " .Казки Франка дуже повчальні. Діти з цікавістю прослухали уривки казок зі збірки «Коли ще звірі говорили». Захід пройшов цікаво та весело.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації