понеділок, 6 квітня 2015 р.

Хай щастить вам, люди добрі

   
   У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулась літературно-музична година «Хай щастить вам, люди добрі», приурочена до 80-річчя від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, лауреата багатьох престижних літературних премій, автора близько сорока різнопланових книжок Вадима Дмитровича Крищенка. Його поезія, багата на болючі й філософські роздуми, ліричні сповіді, неповторні враження від життєвого розмаїття, хвилює серця читачів та слухачів різного віку. 
   Ведучі С.В. Куштан та А.А. Носовська прагнули не лише окреслити життєвий і творчий шлях митця, а й, насамперед, зробити акцент на значенні його постаті у популяризації української пісні. За своє життя Вадиму Крищенку вдалося створити разом з композиторами десь із вісімсот пісень. На думку поета, пісня – це найдемократичніший вид мистецтва. У пору невизначеності, економічних негараздів рідна пісня втішає нас, гріє материнським словом, породжує бажання вірити і сподіватися. Учасники заходу декламували улюблені вірші В. Д. Крищенка та дружно підхоплювали усім добре знайомі пісні: «Батько і мати», «Родина», «Кришталеві чаші», «Запитаю в осені…», «Хай щастить вам, люди добрі» та ін. 
   Приємно відзначити, що збірки В.Д. Крищенка ніколи не залежуються на полицях бібліотеки, і читачі постійно звертаються до його зітканих з добра і любові, суціль перейнятих українським духом поезій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації