понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Оживає дух козацький

    У Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов історичний екскурс для підлітків «Оживає дух козацький». Школярі дізналися про походження свята Покрови Пресвятої Богородиці, про народні звичаї та прикмети, пов’язані з ним, а також про те, чому саме це свято проголошено Днем українського козацтва. Учні ознайомилися з деякими таємничими легендами про козаків та їх особливе бойове мистецтво. Цікавою та надзвичайно актуальною виявилась розповідь про козацьку систему виховання, яка стала набутком усіх поколінь нашого народу. Адже на довгі часи в Україні козак став уособленням високих моральних якостей – патріотизму, поваги до старших, співчуття до покривджених, почуття справедливості, товариськості, душевної щедрості й гумору. У козацьких сім’ях прищеплювали ці чудові риси змалку через найзрозуміліше – любов до матері, до сім’ї, до рідної домівки.
    Підлітки охоче взяли участь у різноманітних конкурсах та вікторинах, спрямованих на перевірку не лише історичних знань, а й кмітливості та винахідливості. Юні гості з честю упоралися з усіма завданнями і не посоромили звання нащадків славних українських козаків.
   Особливий інтерес викликала у школярів виставка літератури, присвячена мужнім лицарям українського народу. Сподіваємось, що захоплення героїчним минулим нашої країни з роками лише зростатиме і стане тим вогнищем, яке гартуватиме дух і волю молодого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації