середу, 5 березня 2014 р.

Нас єднає Шевченкове слово.

Широко відмічається 200-річний ювілей Кобзаря на Білоцерківщині. В Білоцерківській районній централізованій   бібліотечній системі в 2014 році  оголошено огляд-конкурс «Бібліотечна Шевченкіана», який покликаний популяризувати творчу спадщину Т.Г.Шевченка.
До уваги відвідувачів бібліотек району представлена  широка палітра  книжково-ілюстративних виставок: «Геній Шевченка – нації крила», «Нас єднає Шевченкове слово», «Великий син – великого народу» і т.д.
В Білоцерківській центральній районній бібліотеці розгорнуто виставку народної творчості «Живе Кобзар у славі віковій», яка постійно поповнюється новими роботами. На ній експонуються малюнки, вишивки, поробки користувачів бібліотек району різних вікових груп.
Упродовж лютого відбулися соціокультурні заходи до Дня рідної мови, в рамках яких звучала Шевченківська поезія, його пророчі слова. На літературному святі «Моя душа до тебе лине», яке відбулося в селі Потіївка, діти змагалися в майстерності виконання Шевченківських творів. Працівники закладів культури сіл Храпачі та Скребиші долучилися до конкурсу  читців поезії Шевченка, який відбувся в ЗОШ с. Скребиші. В Будинку культури села Іванівки облаштовано інформаційну зону до ювілею Т.Г.Шевченка.

В бібліотеці с. Тарасівка відбулася літературна година    « Іду з дитинства до  Тараса» для учнів 3 - 4 класу .
Члени клубу «Поетичні озерця», що працює на базі центральної районної бібліотеки, серйозно сприйняли 200-річний ювілей Кобзаря. Юні поети написали авторські поезії, які увійдуть до нової книги Шевченкіани, яка побачить світ цього року. Свої твори члени клубу презентували на районному  конкурсі читців-декламаторів «Ми чуємо тебе, Тарасе крізь століття». Вірш юної поетеси із села Сухоліси Ілони Котовщик  «На сторінках Кобзаря» надруковано у регіональній газеті  «Замкова гора». Своє відношення до генія Шевченка юна поетеса з села Фурси Анастасія Кравець висловлює у рядках вірша «Пером торкаюсь відгуку століть…»
                      «Тарасе, ти ведеш у майбуття,
                        Плекаючи надії в «Заповіті»!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації