понеділок, 12 листопада 2018 р.

Любити, шанувати і плекати рідну мову

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Саме в цей день  Вільнотарасівська сільська  бібліотека запросила своїх користувачів на годину спілкування «Плекатимеш  мову — цвістимуть  слова»
  Бібліотекар  Лисак  Р.Ю.  стисло, але дуже цікаво розповіла  присутнім   про історичний шлях нашої мови, її розвиток і становлення,  також  згадала   про  чудових   і талановитих   письменників, поетів, які писали українською мовою, а це   і Леся Українка, і Панас Мирний, і Григорій Сковорода, і Іван Франко, і наш великий Кобзар – Т.Г. Шевченко, який наказував нам любити, вивчати і знати українську мову.
   Під час  заходу  корстувач імали  змогу  позмагатися у конкурсі «Розгадай слова».
  На книжковій виставці  «Квітни,  мово  наша  рідна!» експонувались книги про роль рідної мови в утвердженні української державності.  Також   були  представлені художні твори та поезія українських авторів, видання про історію української мови.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації