середу, 26 листопада 2014 р.

На шляху духовного відродження України

 Бібліотеки Білоцерківського району  долучилися до меморіальних заходів, які проходили в листопаді. Були розгорнуті виставки «Розгойдані дзвони пам`яті» , «Голодомор – скрижалі пам`яті», «Революція гідності: ми пам`ятаємо» та інші.
     Учасники  клубу «Патріот», який працює на базі Яблунівської сільської бібліотеки, зібралися на патріотичну годину «Революція Гідності – шлях до духовного відродження України», щоб відзначити День Гідності та  Свободи, започаткований Президентом України  21 листопада 2014 року в шану тих,  хто здійснив революцію Гідності. Учасники клубу переглянули відеоматеріали про буремні події 2013 року,  розповіли про свої переживання та розуміння цих подій. На заході звучали вірші про героїв Майдану та події революції. Діти  були активними при обговоренні, їх  бачення майбутнього  України вселяє оптимізм.
  22 листопада юні користувачі бібліотеки зібралися  на годину пам`яті «Запали свічку пам`яті».                                                                В Інтернет-центрі  панувала тиша, коли зазвучала пісня  «Свіча» у виконні Оксани Білозір. Також діти  зі сльозами на очах  слухали «Молитву».
      Відеоматеріали про голодомор  вразили дитячі серця. Вони запитували: «Що означає слово геноцид?», «Чому вмирали українські діти?»,  «Чому в них не було хліба?». Важко було пояснити дітям чому нищили українську  націю.
 Ми здійснили віртуальну подорож до Меморіалу жертвам  голодомору 1932-1933рр.   Діти переглядали та зачитували  уривки з книг: Василя Гришка «Москва сльозам не вірить» ( народовбивство по-кремлівськи), «Голодомор – геноцид українського народу: 1932-1933 роки», Миколи  Касьяна  «Рокове 20 століття».

  На годину  патріотизму «Вірю в Україну» в бібліотеку  села  Трушки зібралися і діти, і дорослі. Вони прийшли, щоб вшанувати пам’ять Героїв Майдану. Які живуть у нашій пам’яті, у серцях тих, хто продовжує їх справу, відстоює незалежність України.
     Була запалена свічка пам’яті, яку під мелодію  «Пливе кача», присутні передавали по колу із рук в руки.  На завершення заходу прозвучали  вірші у виконання членів клубу «Світанок».
 А сотню вже зустріли небеса…
      Летіли легко, хоч Майдан ридав… 
  Із кровю перемішана сльоза
 А батько сина ще не відпускав


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації