неділю, 13 листопада 2016 р.

Загадка таланту М.С. Вінграновського

   У Білоцерківській центральній районній бібліотеці було проведено літературно-музичний альбом, приурочений до 80-річчя видатного письменника, кінорежисера, кіноактора, державного діяча, лауреата Шевченківської премії Миколи Степановича Вінграновського. У гостинних стінах читального залу зібралися члени клубу читачів «Перлина» та Академії пенсіонерів. Також на зустріч завітав поважний гість – давній друг М.С. Вінграновського, відомий поет-пісняр, композитор, заслужений працівник культури Анатолій Іванович Кульчицький.
 
     Ведуча Т.В. Шишка розповіла про життєвий шлях, мистецькі пошуки та здобутки чарівника слова, у чиїй творчості поєдналися в невідому досі художню сполуку героїчна етика рідного народу і рідкісне відчуття прекрасного. Ведуча зробила акцент на тому особливому ставленні до навколишнього світу, у якому й полягає неповторність та загадка таланту М.С. Вінграновського.
    Учасники заходу майстерно декламували лірично-проникливі поезії класика, обговорювали прозові твори, ділилися власним баченням його творчості. 
    А.І. Кульчицький розповів про свою багаторічну дружбу з Миколою Степановичем, презентував присутнім власні книги, сповнені теплих спогадів про неповторний час, проведений з митцем, серед яких особливе місце займає художньо-документальна повість «212 світанків з Миколою Вінграновським». Анатолій Іванович з гордістю продемонстрував чудову роботу своєї дружини Олени Василівни – рушник, на якому вишиті незабутні поетичні рядки М.С. Вінграновського, присвячені другові. Оскільки Микола Степанович дуже любив музику і, особливо, українську пісню, яскравим завершенням зустрічі стали пісні А.І. Кульчицького у виконанні автора.
    Проведений захід став переконливим свідченням того, що на Білоцерківщині свято шанують пам’ять великого українця, а завдяки роботі бібліотек його твори здобувають все більше нових прихильників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації