четвер, 8 лютого 2018 р.

Я б знову обрав життя, яке прожив...


  24 грудня 2017 року В'ячеславу Чорноволу могло би виповниться 80... Могло, але не судилося...Його вбили... у дорозі... На шляху до тієї, іншої України, за яку він заплатив здоров'ям  і життям. Ця рана не загоїться николи.
  На Черкащині -  батьківщині Герої України, засновника Народного руху, 2017 рік оголосили його роком. Це має важливе значення не лише для  вшанування пам'яті видатного земляка. а й для кожного українця.
   Узинська міська бібліотека для дорослих, вшановуючи пам'ять про видатного державного і політичного діяча, провела патріотичну годину-спомин, назва якої є слова В.Чорновола "Я б знову обрав життя, яке прожив...".
   На зустріч були запрошені старшоклассники і вчителі Узинської гімназії. В читальній залі  бібліотекарі влаштували викладку літератури про В.Чорновола, вирізки з газет, журналів та спогадів про нього.
    Бібліотекар Т.В. Копитова ознайомила присутніх з біографією Героя України, а викладач історії Р.Ф. Балахонова розповіла про його політичну і державну діяльность.
     В. Чорновіл став провідником українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-90-х  років, зміг об'єднати зусилля політиків і прагнення нації до творення власної держави. Видатний політик  був ініціатором проголошення  Декларації про державний суверенітет  України та Акта проголошення незалежності України. Звання Героя України отримав посмертно.
   Народний рух занепав після загибелі лідера. В.Чорновіл не просто жив, він марив Україною, умів запалювати серця й вести в бій.
   Пам'ять про цього справжнього українця навічно залишиться  і в історії України, і в серцях справжніх патріотів. 
  Життя народного Героя В. Чорновола - приклад українського свободолюбства, палкої любові й бажання кращої долі.
        


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації