середу, 7 лютого 2018 р.

Говорили про важливе...


На початку лютого у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася нарада бібліотечних працівників району  по підсумках роботи за 2017 рік.
З аналізом діяльності Білоцерківської районної ЦБС за 2017 рік перед бібліотечними працівниками району виступила директор ЦБС Людмила Володимирівна Зінченко.
Уже три роки публічні бібліотеки України здають електронну звітність в системі ЕСМаР. Тому, як ніколи, стоїть питання про подальшу комп’ютеризацію та осучаснення бібліотек.
Центральна районна бібліотека як організаційно-методичний центр надає допомогу  та навчає колег заходити в систему та правильно заповнювати таблиці.
  Далі йшлося про нагальне питання 2018 року, зокрема, завершення переведення всіх фондів бібліотек на Універсальну десяткову класифікацію (УДК) у зв’язку з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації».
   Також бібліотечні працівники району були поінформовані про участь представників від Білоцерківщини у тренінгу «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації» для працівників публічних бібліотек та представників ОТГ Київської області в Національній бібліотеці України ім. Ярослава Мудрого.
IREX/Україна та Асоціація міст України запропонували бібліотекам Київської області приєднатися до проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (Пульс).
   Юні користувачі бібліотек району у 2017 році взяли участь у  Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку,  оголошений Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей та Громадським рухом Миколи Томенка «Рідна країна» з метою формуванню у підростаючого покоління основ безпеки дорожнього руху. 
   Роботи переможців були  направлені до Київської обласної бібліотеки для дітей  для участі в обласному етапі. На нараді працівникам бібліотек були вручені патріотичні флатери в подарунок всім учасникам згідно з положенням  конкурсу.
  Також  за участь в обласній краєзнавчій акції «Бібліотека день за днем», присвяченій 85-річчю утворення Київської області,  Білоцерківській центральній районній бібліотеці та бібліотекам сіл: Вільна Тарасівка, Гайок, Городище були  вручені подяки  від Київською обласної бібліотеки для юнацтва.
   На завершення учасники зібрання переглянули мультимедійний альбом-презентацію «Білоцерківська районна ЦБС в подіях 2017 року»






Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації