середу, 13 грудня 2017 р.

Незабутні літературні зустрічі: Микола Джміль


12  грудня  у Вільнотарасівській  сільській  раді  відбулася вагома подія у культурному житті села – презентація нової збірки донбаського поета Миколи Джмеля. На зустріч-презентацію поета завітали активні читачі бібліотеки. 
 Микола Олександрович Джміль (Сергієнко) народився в Артемівському районі, у селі Отрадівка. Маючи технічну освіту, він все життя відчував потяг до творчості, але друкуватися почав не так давно. Його перша збірка «Долоні сонця» побачила світ у 2005 році, друга збірка поезій «Джерело істини» вийшла у 2008 році, а  третя має назву «Коло». Провідними темами його творчості стали любов до рідної землі, до неньки-України, до любої серцю української мови, до ближнього і всього сущого на землі.
Також  автор  розповів,  що  на  даний  час вони з дружиною проживають  в  сірій  зоні в  рідному  селі Отрадівка. Лише  вони  вдвох на  все село  розмовляють  українською  мовою. Микола  Джміль розповів,  що  був активним  учасником Революції гідності,  перебуваючи на Майдані  з  перших  до  останніх  днів. Перші  рядки до  поеми “Аттіла..” були  прочитані  саме  на  Майдані.
Пан  Микола  презентував свою  нову  книгу “Аттіла, або Благовіст Любові”.Книга  ”Аттіла,  або  Благовіст Любові” - це  поема - легенда про славне  минуле  України. Твір розповідає про період правління Аттіли та боротьби гунів (наших предків) з готами та римською імперією у IV столітті н.е. Книга має духовне наповнення, гарно ілюстрована, має якісну поліграфію.     
На згадку про зустріч автор подарував бібліотеці книгу з автографом. Прощаючись, Микола Джміль подякував шанувальникам поетичного слова за їх прихильність та уважність, а всі відвідувачі, у свою чергу, подякували поетові за цікаво проведений із користю час та висловили взаємне побажання подальших зустрічей. Після закінчення презентації кожен бажаючий зміг придбати в свою домашню бібліотеку збірник поета.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації