четвер, 7 грудня 2017 р.

Разом ми непереможні



6 грудня в Яблунівській школі відбулася  зустріч з волонтером та громадським діячем, журналістом, Костянтином Климчуком, присвячена Дню Волонтерів та Дню збройних сил України.  На зустрічі присутні діти всіх вікових категорій та вчителі. Зустріч підготувала завідуюча сільською бібліотекою Глущенко Людмила та керівництво школи, зокрема, Микитюк Олександр Іванович, директор школи та Савчук Галина Іванівна, завуч школи
 Людмила Павлівна розповіла слухачам про гостя, про його літературні здобутки , про волонтерську роботу на фронті з 1914 року.
 Костянтин розповів як чому він став волонтером. Перегляд кадрів фільму з Авдіївки, та документальні фото змусили всіх поринути в події, які болюче відгукуються в кожному серці української людини: страшна правда про те, які біди переживали наші непідготовлені війська в перші роки АТО, скільки загиблих і поранених, скільки сил і терпіння проявили наші воїни  в протистоянні з озброєним до зубів ворогом.
 Та вони вистояли і зупинили цю страшну чуму, завдячуючи нашому небайдужому народу, який віддавав останнє для своїх захисників.
 Сьогодні це вже боєздатна контрактна армія, яка вміє дати відсіч агресору.
 Відбулась дуже тепла розмова з школярами, «ліс» рук та безліч запитань дуже тішили Костянтина і він охоче відповідав як дітям, так і вчителям.
   На запитання, як нам вистояти в умовах жорстокої агресії та інформаційної війни, Костянтин відповів: «Бути чесними, відповідальними, любити і підтримувати своє українське, дорожити дружбою, берегти родинні цінності та старанно працювати,  а учням - вчитись»
    Ще Костянтин додав, що Майдан не закінчився, він проходить в душах людей і змінює їх свідомість, адже ми маємо зрозуміти своє призначення на цьому світі і зайняти гідне місце в людській спільноті, тільки тоді - ми зможемо бути сильним, непереможним  народом!
  Потім відбулася презентація книг, які побачили світ у видавництві «Бліц -інформ». Автор представив книгу «Казка про козака Степана» та книгу, написану у співавторстві з Галиною Невінчаною «Модестова наука, або де чатує небезпека»
К. Климчук також розповів про книгу Галини Ручай «На східному фронті є зміни» та представив історичну книгу «Українська революція: з Білої Церкви в історію», над якою працювали В.Іванців, А. Бондар, С. Бурлака, О. Стародуб, К. Климчук.
   Костянтин подарував свою книгу казок Нечипоренко Олександрі, доньці  Яблунівського воїна - захисника, який добровольцем пішов на фронт, був поранений, але повернувся  живий.
    Після зустрічі відбулась розмова з вчителькою Яблунівської школи Рачинською Тетяною Миколаївною, чоловік якої Рачинський Олександр, загинув  при виконанні військового обов’язку на фронті. Вона дякувала Костянтинові за теплі слова на її адресу.
 До речі, в цей день вітання по телефону воїнам-захисникам із села Яблунівки передали зав. бібліотекою Глущенко Л.П та діти гуртка «Патріот». Вони  були приємно вражені, адже вони пам’ятають і цінують підтримку від дітей.
  Вдячні слова на адресу Костянтина пролунали від директора школи Микитюка Олександра Івановича та завуча школи Савчук Галини Іванівни.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації