вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Козацькі долі наче вітер в полі, невпинно линуть крізь віки до нас



 Є святкових днів багато,
Нам усіх і не згадати…
А між ними й наше свято
Вшанування козачат.
14 жовтня в Іванівці відбулося народознавче свято до дня українського козацтва «Козацькі долі наче вітер в полі, невпинно линуть крізь віки до нас»
 За традицією, у селі в цей день відбулася посвята в козачата найменших учнів-першокласників.
  На початку свята бібліотекар розповіла про традиції святкування дня Покрови  в Україні, діти розповіли про славні козацькі традиції. Продовжилось свято конкурсом на найкращу козацьку пісню. Пройшли козацькі перегони «Козацькому роду нема переводу», під час яких наймолодші читачі  познайомилися з правилами та козацьким статутом,  прийняли участь у козацьких забавах на уважність, взаємодопомогу, витривалість та ввічливість. І під кінець свята, бібліотекар запросила всіх познайомитися з виставкою літератури про славне минуле та героїчне сьогодення захисників України.
З меншими дітьми проведено патріотичну  годину на тему: "Де козак, там і слава."  Діти активно розгадували кросворди, складали з розсипаних слів прислів'я про козаків, пояснювали як їх розуміють. Грали у гру "Імена дівчат," розказували вірші, читали зашифрованого листа поданого у вигляді плутанки.
 Для нас, українців, це свято християнське і національне, що символізує боротьбу українського народу за право бути вільними,  зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.Тож шануймо традиції нашого народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації