вівторок, 26 вересня 2017 р.

К.Г.Паустовський і Білоцерківщина

У рамках відзначення 125-річчя від дня народження К.Г.Паустовського на Білоцерківщині проводяться ювілейні заходи. 
  23 вересня на Білоцерківщину завітали гості: члени черкаського клубу Паустовців у складі учителів області та викладачів Черкаського національного університету. Учасники заходу  відвідали місця, пов`язані з видатним російським письменником Костянтином Георгійовичем Паустовським, класиком поетичної прози XX століття.
   Джерела його натхнення живилися спогадами про сонячне дитинство в Городищах, де проживали  дід з бабусею,  численні родичі по батьківській лінії та несе  блакитні води річка Рось.
«Мені хотілося б маленької, але світлої пам`яті про себе», - писав К. Паустовський. Такою маленькою і світлою пам`яттю про всесвітньовідомого земляка і є Пилипчанський музей, створений у 1988 році при школі. З 2016 року музей працює у приміщенні сільського Будинку культури.
   Гостям провели екскурсію юні екскурсоводи - учні місцевої школи. До експозиції музею увійшли  фотографії, невеличка бібліотека – книги письменника та література про нього, листи, документи і деякі речі літератора, невеличкий етнографічний куточок, який знайомить із предметами побуту, одягом минулих поколінь пилипчан.
 «Делегація черкащан в складі учителів області та викладачів Черкаського національного університету дуже вдячна за цікаву, змістовну бесіду. Ви, дійсно, чудові хранителі спадщини К.Г.Паустовського. Чудовий шкільний музей! Дякуємо вам!», -  залишили шанувальники творчості К.Паустовського запис у книзі відгуків.
 Потім гості відвідали родинне кладовище Паустовських, меморіальний знак на острові К.Паустовського, на якому викарбувані слова письменника: «Поїздки в Городище були в моєму дитинстві святами», криницю Паустовського, із якої напилися цілющої води. А потім завітали до Пилипчанської ЗОШ I-III ступенів, де, після перегляду фільму про Костянтина Георгійовича, відбулося щире спілкування.
  














Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації