четвер, 13 квітня 2017 р.

Квіти своїми руками

    
    Одним із найпопулярніших видів декоративно-ужиткового мистецтва у сучасному світі є виготовлення штучних квітів з тканини. Це мистецтво йде корінням у далеке минуле та існує вже багато тисячоліть. Зародилось воно ще в Стародавньому Єгипті в ІІІ-ІІ ст. до н.е.

    Людина, яка знаходиться в єдності з природою, відчуває її та милується її творіннями, перебуває в особливому стані душевного спокою, гармонії. Квіти – це море барв, відтінків, форм, ніжних ароматів, але вони дуже швидко в’януть. А так хочеться, щоб квіти завжди милували око своєю красою, приносили нам  радість. Для того, щоб зупинити цю «прекрасну мить», люди почали виготовляти штучні квіти, використовуючи для цього папір, тканину, шкіру, дротики, желатин.
    З метою розвитку цього виду мистецтва працівником дитячого відділу Центральної районної бібліотеки Тетяною Володимирівною Андрієвською був організований клуб «Фантазія». Його охоче  відвідують дівчатка  віком від 12 до 15 років.     

      Самостійно створюючи квіти з тканини, діти розвивають уяву, дрібну моторику, зміцнюють м’язи пальців, виробляють координацію рухів, зосередженість, терпіння, бажання довести до кінця розпочату справу, гарний смак.
    Для дівчаток – це цікава і захоплююча справа, адже власними руками вони виготовляють справжнє диво з тканини.
   Виготовлені оздоблювальні квіти можна використати для прикраси суконь, костюмів, капелюхів чи зачісок, сумок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації