суботу, 25 червня 2016 р.

Конституція України – символ незалежності й демократії



   24 червня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла святкова програма для школярів «Конституція України – символ незалежності й демократії», приурочена до 20-тої річни­ці прийняття парламентом Конституції України. 
    Працівники відділу обслуговування А.А. Носовська і Т.В. Шишка ознайомили присутніх із історією Основного закону нашої держави, підкреслили його значення для нашого народу. У доступній, цікавій формі ведучі надали важливу інформацію про основні засади Конституції, права, свободи та обов’язки людини і громадянина. Діти охоче брали участь у тематичних вікторинах та іграх, проявивши високу ерудованість і кмітливість. 
    А конкурс малюнків на асфальті вразив сміливістю та багатством фантазії, глибиною думки і водночас – зворушливою безпосередністю, з якою юні митці передали найкращі патріотичні почуття. Варто зазначити, що назву конкурсу – «Я люблю Україну!» – школярі продублювали на асфальті англійською мовою. Адже Рік англійської мови в Україні триває! Попри розмаїття кольорів на «полотнах», діти обрали переважно жовто-блакитні барви. У своїх роботах школярі втілювали прагнення миру та благополуччя, добра і злагоди в державі та їхніх родинах, гордість за нашу країну. 
    На завершення зустрічі бібліотекарі підкреслили, що День Конституції України ми маємо сприймати насамперед як день затвердження наших прав і свобод. І нинішні дітлахи – це вже повноправні громадяни цієї держави, яку їм у недалекому майбутньому будувати, в якій їм жити і творити. Проте не слід забувати і про обов'язки. Обов'язки доньки чи сина, обов'язки учня, обов'язки людини... І нехай не тільки Конституція, але, в першу чергу, совість зобов'язує всіх залишити по собі добрий слід на землі українській.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації