четвер, 26 лютого 2015 р.

Українська мова – давня й молода


 
    У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулося незвичайне свято під назвою «Українська мова – давня й молода». Працівники відділу обслуговування Тетяна Володимирівна Андрієвська і Алла Анатоліївна Носовська запросили підлітків на щиру бесіду про українську мову, яка є неоціненним скарбом нашої молодої держа­ви.
    Що ж таке мова? Упродовж заходу школярі намагалися знайти власну відповідь на це складне запитання, переконавшись, що єдиного визначення бути не може, бо наша мова схожа на пишний вінок, в якому переплелися квіти усіх кольорів веселки.
   Як підкреслила ведуча Т.В. Андрієвська, українська мова визнана світом однією з наймилозвучніших мов. І, звичайно, з особливою витонченістю та красою звучить наша мова в поезії. Школярі натхненно декламували улюблені вірші про українську мову, вкотре засвідчивши, що великі поети завжди залишатимуться вічними супутниками свого народу і цілого людства. Таким вірним та благо­родним супутником на дорогах століть став для України її гордість і слава – Т.Г. Шевченко.   Тетяна Володимирівна нагадала, що Тарас Шевченко наказував нам знати та любити свою мову. На тернистих дорогах історії наш народ, незважаючи ні на що, зберіг силу Кобзаревого слова.
Ніжності й проникливості виступам додав музичний супровід. Юні користувачі захоплено вслухались у чарівні й неповторні звуки гуцульської трембіти, романтичної сопілки та запальних цимбал. І здавалося, що музика несе кожного з присутніх далеко за хмари, щоби показати всю велич і красу, квітучість і різнобарв'я землі, що зветься Україною.
Працівники бібліотеки підготували для підлітків багато цікавих конкурсів, мовознавчих загадок, вікторин. Найбільш активні учасники були нагороджені відзнакою «Найкращий мовознавець».
На завершення зустрічі бібліотекарі побажали школярам добре вивчати рідну мову, збагачувати її, бути готовими захистити українську мову від тих, хто зневажає її, бо, захищаючи рідну мову, ми захищаємо свій народ, його гідність, його право на існування, право на щасливе майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації