середу, 6 березня 2013 р.

«Ми чуємо тебе ,Тарасе, крізь століття»

               (традиційний районний конкурс читців-декламаторів)

     Шлях до Тараса Григоровича Шевченка кожен прокладає свій власний. Шевченкове слово звучить у серцях справжніх українців, воно не підвладне часу, актуальне, гостре, пророче.

     Віддаючи шану великому Кобзареві,  центральна районна бібліотека проводить щорічно конкурс читців – декламаторів, у якому беруть участь школярі району. Нинішнє змагання  мало особливе емоційне забарвлення, вирізнялось яскравістю, патріотичним настроєм. Кожен учасник одягнений у національне вбрання. Проникливо та щиро виконували конкурсанти твори  Т.Г Шевченка. Серед членів  журі : заслужений працівник культури України, член президії  Українського фонду культури – Кульчицький А.І.; Степанчук С.І – методист районного відділу освіти;  Ткаленко - Шалябіна О.Б. – головний спеціаліст відділу культури та туризму БЦРДА; Зінченко Л.В. – директор  Білоцерківської районної ЦБС ; Савич Л.А. – зав. відділом методичної та бібліографічної роботи ЦРБ.

Призові місця розподілились наступним чином :

 Гран-прі – Заєць Інна (с.Ол.Слобода.)

Молодша вікова група : Імісце - Кошенко Карина ( с. Піщана)

                                          ІІ місце - Харченко  Богдана (с. Матюші)

                                          ІІІ місце – Кравченко Альона (с.Фурси)

                                                            Грищенко Дмитро (с.Храпачі)

Старша вікова група: І місце – Ястреб Аліна (с. Вільна Тарасівка)

                                     ІІ місце – Перебийніс Лілія (с.Макіївка)

                                     ІІІ місце – Борзак Анастасія (с.Шкарівка)

Відзначені в номінаціях:

« Оригінальність виконання» - Семида Святослав (с,Храпачі)

«Виразне читання» - Дишлюк Анастасія (с.Чупира)

«Артистичне виконання творів Т.Г.Шевченка» - Зінченко Олена (с,Храпачі)

Володарка Гран-прі  стане учасницею ХХІІ обласного конкурсу читців ім. Т. Г. Шевченка, що відбудеться 13 березня в с. Новосілки  Києво - Святошинського району.

     Конкурс справив незабутнє враження на учасників. Кожен отримав грамоту та подарунок. У перерві школярам запропоновано вікторину по творах та біографії Т.Г.Шевченка, діти мали змогу переглянути фільм про дитячі роки Кобзаря та ознайомитись з матеріалами книжкової виставки «Іду з дитинства до Тараса».Як дбайливі господарі, працівники ЦРБ запропонували дітям солодощі та чай.

   Кожен учасник конкурсу читців – декламаторів «Ми чуємо тебе ,Тарасе, крізь століття» повіз у свій населений пункт  незабутні враження, почуття шани до Великого Кобзаря та гордості за те, що ми є українцями.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації