вівторок, 19 березня 2013 р.

Славетний край Білоцерківський


  15 березня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася історико-краєзнавча панорама, приурочена до 90-річчя від дня заснування Білоцерківського району. На свято завітало чимало гостей з різних куточків Білоцерківщини.
  Історичну частину панорами відкрила завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан, яка виступила з повідомленням про історію заснування та шляхи поступу Білоцерківського району. Болючим і мужнім акордом пролунала розповідь про усіх тих, хто пройшов жорна Великої Вітчизняної війни, чий непереборний оптимізм і любов до рідної землі допомогли підняти наш край з руїн і попелу.


  Світлана Володимирівна наголосила, що кожен новий період в історії країни ставив перед мешканцями Білоцерківщини нові завдання, виконуючи які, вони змінювали як себе, так і державу. І перетворення нашого краю на самодостатній колоритний регіон – це заслуга неоціненного скарбу, духовного та інтелектуального надбання Білоцерківського району – наших трудівників.
  Серед таких людей – жителька с. Шкарівка Мотрона Олексіївна Молочина –
кавалер Ордена Трудового Червоного Прапора та Ордена Леніна, депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання, член «Золотого фонду району». Мотрона Олексіївна виступила з вітальним словом і висловила надію, що присутня на святі молодь стане гідною зміною своїх батьків і примножить трудову славу Білоцерківщини.


  Бібліотекар Тетяна Володимирівна Шишка висвітлила нову віху в житті Білоцерківського краю – проголошення Незалежності України, розповіла про сучасні здобутки та перспективи розвитку району.
  Літературною ще складовою панорами стала презентація літературної творчості членів клубу поетів-початківців «Поетичні озерця» при Білоцерківській центральній районній бібліотеці. Провідний методист по роботі з дітьми Юлія Віталіївна Харченко підкреслила вагомі досягнення вихованців клубу. Надовго запам’ятаються виступи юних літераторів, які натхненно декламували власні твори.Авторські книги представили сестрички Дегтяренки Христина та Марія-Лурдес. Свої ліричні твори зачитали Вікторія Тіщенко та Юлія Дьячищенко. Руслана Вихрестенко декламувала свої гуморески. Керівник клубу, член Національної спілки письменників України, поет-гуморист Володимир Іванович Дідківський підбив підсумок, зазначивши, що талант потрібно відшліфовувати, і запросив усіх бажаючих відвідувати клуб «Поетичні озерця». А гуморески у виконанні автора додали гостям гарного настрою.


  І, звичано ж, справжньою окрасою свята стала виставка «Творчість наших сердець – тобі, Білоцерківщино», на якій представлені роботи учнів школи мистецтв м. Узина та школярів сіл: Мазепинці, Олійникова Слобода, Поправка, Скребиші, Сухоліси, Фастівка, Храпачі, Чепеліївка, Чупира, Шкарівка. Виставка вразила розмаїттям технік: вишивка, квілінг, ліпка з паперу, бісерна мозаїка, орігамі , скульптурні композиції з пластиліну та ін. Відвідувачі ще довго не хотіли залишати стіни бібліотеки, захоплено вдивляючись у казкове сплетіння барв, поринаючи у таємничий світ дитячих фантазій.

  Дякуємо за співпрацю та допомогу в організації заходу директору Білоцерківської районної школи мистецтв – Савченку Віталію Віталійовичу, бібліотекарям:
Лесі Михайлівні Криволап (с. Олійникова Слобода), Людмилі Миколаївні Кульчіцькій 
(с. Тарасівка), Ніні Михайлівні Лазаренко (с. Трушки) та іншим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації