четвер, 23 травня 2019 р.

Бібліотеки в системі правової освіти: сучасний аспект.


  22 травня відбувся семінар бібліотечних працівників району «Бібліотеки в системі правової освіти: сучасний аспект».
Відкриваючи семінар, Л.В.Зінченко, директор Білоцерківської районної централізованої системи зауважила, що у щоденному житті користувачам бібліотек потрібна обізнаність у системі законоустрою та правопорядку. Працівники бібліотек, здійснюючи  правоосвітню діяльність,  допомагають їм розумно скористатися своїми правами, правильно визначити свої обов`язки, застерігають від хибних вчинків і злочинних діянь.
  У слайд-консультації «Актуальні напрямки і форми  правоосвітньої діяльності бібліотек» Л.А.Савич завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ, зробила екскурс по сайту загальнонаціонального право​просвітницького проекту «Я маю право​!», реалізованого Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів, які поставили мету підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.
   Вона також надала інформацію, що в Україні дії мережа хабів громадянського суспільства. Цей проект спрямований на підвищення інституційної спроможності організацій громадянського суспільства в Україні задля посилення їхнього впливу на процеси реформ у сферах демократизації та прав людини, а також на розбудову інклюзивного, демократичного врядування на основі прав людини через посилення їхньої спроможності, кращу координацію дій та мережеву співпрацю. Мережа хабів громадянського суспільства розпочинає реалізацію проекту «Розвиток громад, що заснований на правах людини».
 Людмила Антонівна також акцентувала увагу колег та надала методичні матеріали для роботи на теми: «Дискримінація. Що це?», «Національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ)», «Булінг: як подолати суспільну проблему?», «Ігри зі смертю заради селфі: чому серед українських підлітків шириться «зачепінг» та інші.
   Ю.В.Харченко, провідний методист по роботі з дітьми ЦРБ розкрила тему: «Булінг та емпатія при конфліктних ситуаціях в дитячому середовищі»
  Про «Медіограмотність як необхідне вміння для сучасної особистості» змістовно розповіла та навела актуальні приклади з життя А.М.Моцна, провідний бібліограф ЦРБ.
   Інформативним та взаємокорисним стало спілкування із Анастасією Бровченко, старшим лейтенантом поліції, інспектором превенції сектору превенції Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області. Вона розповіла про непрості ситуації, в які потрапляють підлітки, необхідність відповідального ставлення батьків до виконання своїх обов’язків, розуміння вікової психології дитини.
   На закінчення директор ЦБС висловила побажання, щоб саме бібліотечні працівники стали ініціаторами проведення круглих столів із інспекторами сектору превенції, на яких обговорити нагальні проблеми, спільно із підлітками знайти рішення конфліктних ситуацій.
  Активним учасникам флешмоб-акції «Мислимо глобально, діємо локально», яку провела Білоцерківська районна централізована бібліотечна система до Дня Матері-Землі, були вручені подяки.
  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації