вівторок, 19 лютого 2019 р.

Афганське ехо


  Час знову і знову повертає нас до трагічних Афганських подій.
 Тридцять років тому останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
  Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуть-ся. А тих, хто і залишився живим, війна переслідує все життя.

 Сьогодні безцінний бойовий досвід використовується для підготовки наступних поколінь миротворців. Воїни-інтернаціоналісти стали на захист України, коли російські агресори розв`язали війну на Сході.
 Тому до підготовки заходу завідувачка бібліотеки селища Терезине Ніна Григорівна Ільченко підійшла особливо відповідально: підготувала стенд "Афганське ехо", створила дайджест "Терезинські воїни-інтернаціоналісти", де зібрані відомості про земляків, які перебували в "гарячих точках". А це не тільки Афганістан, а й Куба, Сирія, В'єтнам, Чехословаччина, країни Африки.




  В бібліотеці селища відбулася зустріч з ветеранами афганської війни: Іваном Чупекіним, Василем Тихоненком та Юрієм Тетеруком, які поділились своїми спогадами та думками. 
 Ветеранів-земляків привітав голова Терезинської селищної ради Володимир Антонович Гаєвський та вручив грошову винагороду.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації