пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

Пісенна стежина Платона Майбороди

                                     
   6 грудня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла літературно-мистецька година «Пісенна стежина Платона Майбороди», приурочена до 100-річчя від дня народження видатного українського композитора.
   Ведуча заходу Т.В. Шишка ознайомила присутніх із життєвим і творчим шляхом Платона Іларіоновича Майбороди, відзначивши, що він є автором вокально-симфонічної ораторії «Дума про Дніпро», вокально-симфонічної поеми «Тополя» (на слова Т.Г. Шевченка), «Героїчної увертюри» для симфонічного оркестру, численних обробок народних пісень, хорів, кількох кантат. Але найбільше знають П.І. Майбороду як автора понад 100 пісень – на слова В. Сосюри, В. Симоненка, Т. Масенка, Д. Луценка, М. Ткача… Вершиною творчості П.І. Майбороди стали пісні, написані спільно з відомим поетом Андрієм Малишком, із яким композитора єднала велика дружба: «Пісня про рушник», «Білі каштани», «Київський вальс», «Ми підем, де трави похилі», «Моя стежина», «Пісня про вчительку» та ін.
  Власними спогадами поділився з присутніми поважний гість – заслужений працівник культури, член президії Українського фонду культури, відомий поет-пісняр, композитор А.І. Кульчицький, якому, за його словами, «випало велике творче щастя багато разів зустрічатися з Платоном Іларіоновичем в різні роки».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації