понеділок, 23 травня 2016 р.

"Поговоримо про "це…"

Навіщо діти ставлять питання? Відповідь на це запитання звучить досить банально: вони пізнають навколишній світ і ми, дорослі, є для них найбільш авторитетним джерелом інформації .
   В рамках відзначення Міжнародного дня сім`ї для трушківських десятикласників  проведено бесіду-діалог «Поговоримо про "це…".
   На захід   завітали фахівець соціальної роботи Лазаренко Я.А., соціальний працівник школи Семененко О.Я. та сільський бібліотекар Лазаренко Н.М., які розповіли про контрацепцію як важливий компонент планування сім'ї. 
   Батьки розуміють, але не завжди можуть чи хочуть спілкуватися з дітьми на цю тему. Їх думки про статеве виховання та підходи до його здійснення можуть істотно відрізнятися так само, як і стиль спілкування з власними дітьми. Однак мало хто сьогодні буде заперечувати необхідність підготовки дітей до дорослого життя, в якому сексуальні стосунки посідають важливе місце. Адже незнання, невміння вибудовувати взаємини, безвідповідальність можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю підлітка, сплутати його життєві плани, призвести до розчарування і підірвати віру в себе.
     Юнаки та дівчата  переглянули відеофільм  на цю важливу тему. Бібліотекар запропонувала відповідну літературу: "Уроки сексології для старшокласників", "Правильний вибір : "Що потрібно знати про методи контрацепції", "Партнерство  сім'ї,школи та громади".
     Батькам підлітків організатори заходу  підготували рекламні листівки "Відверта розмова про статеве виховання та репродуктивне здоров'я"
Спілкування було дуже корисним, пройшло в атмосфері довіри і відвертості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації