середа, 27 квітня 2016 р.

Стривожений дзвін Чорнобиля

     26 квітня  у бібліотеці с. Олійникова Слобода відбулася година- спомин "Стривожений дзвін Чорнобиля", приурочена до 30-ї річниці від дня Чорнобильської   катастрофи.  На зустріч завітали ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, учні школи та жителі села.
Бібліотекар розпочала  захід віршем "Уже ніхто не тішиться дощем", далі полинули слова, які нагадали присутнім події 30-річноії давнини. Свою розповідь бібліотекар доповнила  документальним фільмом про героїзм ліквідаторів.  Всі уважно вдивлялись у монітор ноутбуку. Ліквідатори згадували свої тривожні будні -  дні у зоні відчуження. Для учнів ці кадри були з іншої реальності, в якій жили їх батьки та діди.  Після перегляду відео знову линули рядки поезій: Сергія Законнікова "Зона мовчання" та Миколи Сома "Маруся із Прип'яті".
    Також бібліотекар зачитала спогади жінки, яку переселили до міста Біла Церква після вибуху на електростанції.
Криволап Л. М. познайомила присутніх із  ліквідаторами аварії на ЧАЕС: Маковецьким Миколою Івановичем, Калюжним Михайлом Івановичем, Діденко Володимиром Михайловичем,  Сомоненко Любовю Василівною та Цурпалюком  Віктором  Вікторовичем, згадала й тих, хто через певні обставини не зміг прийти на захід.
 Кожен з ліквідаторів розповів свою історію  участі у ліквідації наймасштабнішоії катастрофи ХХ ст.
    На завершення заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув під час та після аваріі.

 Бібліотекар та вчителька початкових  класів побажали  ліквідаторам міцного здоров'я та довгих років життя, а учні школи вручили квіти і зробили загальне фото на пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації