пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

Лейтмотив літа

 
  У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературного клубу «Поетичні озерця».
   Літо ще не поскладало свій наряд у теплі шафи, ще нестерпна жара, ще спекотні дні манять нас до своїх прохолодних берегів, до росяних трав, щоб напитися тої життєдайної сили землі, щоб потім прорости в ній добірним колоском живого Слова. З такими, приблизно, думками і поспішали на чергове засідання Клубу незмінні його учасники і вірні слову, початкуючі, і вже, майже зрілі  поети і поетки, прозаїки і гумористи.
   Засідання клубу розпочав його керівник Дідківський Володимир Іванович, член Національної спілки письменників України, поет-гуморист.
   У засіданні клубу брали участь: Завіщана Любов Григорівна, методист Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді»; Харченко Юлія Віталіївна, методист районної бібліотеки; керівники шкільних літературних гуртків; члени клубу  школярі із м. Білої Церкви та сільських шкіл Білоцерківського району.
   За круглим столом йшло дружнє обговорення створення нового літературного альманаху дитячої творчості, який був представлений Володимиром Івановичем, зачитувалися окремі твори авторів, демонструвався дизайн книги, а також слушні зауваження присутніх.
   Усім було дано право для виступу, тому з великим задоволенням слухали присутні такі гарні ліричні рядки у читанні Марії-Лурдес Дегтяренко, учениці Білоцерківського колегіуму: «Я пригощу тебе віршами…».
   У залі панувала тиша, що і народжувала Слово…Воно єднало, зближувало, бо тут зібрались однодумці, ті, кому таке близьке і рідне слово українське.
   А ще присутні мали змогу почути нові вірші у виконання Марії Охріменко з Узинської гімназії, Яни Орлюк із с. Сухоліс, Анастасії Кравець із с. Фурси, Наталії Косенко, із с. Чепеліївка.
   Всім до вподоби припали екстравагантні, зрілі і досвідчені, як сказав Володимир Іванович, поетичні рядки Антонюка Антона. З особливим піднесенням він читав своє натхненне слово.
   Літо щебетало птахами, милувало всіх своїм серпневим теплом і гріло новими надіями. «Як добре, що ми маємо таку змогу спілкуватися один з одним, ділитися новими враженнями, поетичними знахідками, відчувати красу життя через призму слова», ділиться своїми враженнями Анастасія Кравець.
   Продовжуючи тему літа, радості зустрічі з неповторним, прекрасним у світі Поезії, перед молодшими друзями виступила Завіщана Любов Григорівна.
     Вже серпнем скошена трава,
     Ще пригорща зосталась літа…
     А так ще хочеться тепла,
     А так ще хочеться зігрітись…
   Як лейтмотив літа звучало поетичне слово. Любов Григорівна також познайомила присутніх з планами, перспективами роботи обласної літературної студії «Паростки» та запросила творчу молодь району до участі у її роботі.
  Чергове засідання клубу дало старт для подальшої творчої роботи на наступний навчальний рік, об’єднавши юних талантів в справжню творчу родину, яка бачить своє майбутнє у розквіті держави.

                                                                                                                         Л.Г. Завіщана

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації