вівторок, 12 травня 2015 р.

Пам`ятаємо, перемагаємо


     З метою відзначення Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги Європи над нацизмом Яблунівською сільською бібліотекою спільно з місцевим Будинком культури та школою було організовано ряд заходів.

8 травня організовано історико-літературну годину «День примирення заради майбутнього наших дітей», на яку завітали учні школи, вчителі та батьки. Упродовж заходу присутні ознайомилися з маловідомими історичними фактами, переглянули інсценівки про початок війни, майстерно виконані юними акторами. У співпраці з педагогами школи завідуюча місцевою бібліотекою Л.П. Глущенко підготувала інформацію про загиблих односельчан, продемонструвала дітям справжні листи та похоронки, які зберігаються в бібліотеці села ще з років війни. Доповнювали розповіді вражаючі слайди, які стали свідченням жорстокості війни, під час якої  гинули не лише бійці, а й мирні люди. Організатори заходу прагнули донести думку, що будь-яка війна – це розруха, вона несе багато страждань для людей, тому всі без винятку, хто боронив Україну мають право бути заслужено відзначеними.
9 травня відбувся пам’ятний мітинг, на який зібралися школярі та вчителі для врочистого покладання квітів до пам’ятників у с. Мала Сквирка та с. Яблунівка. У виконанні дітей пролунали вірші, присвячені подіям Другої світової війни. Бібліотекар Л.П. Глущенко розповіла про героїв, які віддали життя, захищаючи рідну землю.
Потім учасники пам’ятного мітингу були запрошені до Будинку культури, де пройшла історико-патріотична година «Ми память вашу збережемо заради миру на Землі», присвячена Дню Перемоги. Захід розпочався з виступу голови сільської ради А.М. Савчука, після якого усі присутні вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання. Під час заходу пролунали вірші у виконанні членів клубу «Патріот» та численні пісні, сповнені водночас гордості і тривоги за Україну. Зала була заповненою, люди ще довго не хотіли розходитись та активно обмінювалися враженнями.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації