понеділок, 10 грудня 2012 р.

                                Серце, повне казок

    Цього року ми відзначаємо 125-річчя від дня народження російського дитячого поета Самуїла Яковича Маршака. З цієї нагоди Білоцерківською центральною районною бібліотекою була проведена літературна година з учнями 1-шого класу ЗОШ №22.
Бібліотекарі розповіли дітям про дитячі і шкільні роки поета.
   У дитинстві Самуїлу подобалося все смішне і героїчне. Вірші полюбив швидко, сам став писати з чотирьох років. В одинадцять років написав кілька поем.
   Адже в його сім’ї завжди в пошані була книга, дітям часто вечорами читали вголос.
Свою першу збірку С.Я. Маршак видав у сімнадцять років. Пізніше він стає автором багатьох творів для дітей: «Кицин дім», «Казка про дурненьке мишеня», «Дванадцять місяців» та інших.
    Під час проведення заходу діти були не лише слухачами, а й активними учасниками. Із захопленням підключилися учні до літературної гри «Зоопарк», де прозвучали віршовані оповідання про тварин. Цікавими були інсценівки поетичних циклів «Веселий рахунок» та «Розділові знаки».
     А потім діти з великим задоволенням розгадували загадки Маршака.
Отже, захід пройшов весело і яскраво і, сподіваємось, залишив у душах маленьких школярів найтепліші та найприємніші спогади. Ми певні, що українські діти з насолодою будуть читати й перечитувати книги цієї розумної, доброї і талановитої людини – Самуїла Яковича Маршака.


                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації