вівторок, 28 лютого 2017 р.

Окрилена словом


 Добігає кінця лютий, багатий на події. Та хочеться зупинитися на даті, яка стала знаковою в життів нашої колеги Носовської Алли, бібліотекаря Білоцерківської центральної районної бібліотеки.
16 лютого в м. Біла Церква відбулися урочистості з нагоди вручення міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С.Вінграновського за 2016 рік.
За поетичну збірку «Час відрощувати крила» молода поетеса А. Носовська стала лауреатом в галузі літератури.
Алла Анатоліївна – талановита, неординарна особистість. Бібліотечні працівники Білоцерківської районної  централізованої бібліотечної системи вітають А.А. Носовську з цією подією, бажають  натхнення  та подальших творчих здобутків на бібліотечній та поетичній нивах.



Лютнева нарада бібліотечних працівників

 Наприкінці лютого відбулася нарада бібліотечних працівників району. На зібранні розгорнутий аналіз діяльності бібліотек за 2016 рік зробила директор Білоцерківської районної ЦБС Зінченко Л.В. 
 Увага працівників бібліотек була акцентована на актуальних  подіях і датах, які відмічаються в Україні на державному рівні. Також колегам  був запропонований огляд нової літератури патріотичного спрямування, що незабаром поповнить фонди книгозбірень.
  Учасники зібрання переглянули віртуальну виставку «Письменники Білоцерківщини – лауреати обласної премії імені Г.Косинки», яка була підготовлена відділом методичної і бібліографічної роботи ЦРБ до 85-ї річниці від дня утворення Київської області.
Читачі бібліотек, які взяли участь у районному етапі обласного конкурсу дитячої творчості "Веселкові обереги Київвщини "були нагороджені почесними відзнаками Білоцерківської районної ЦБС.











понеділок, 27 лютого 2017 р.

Поетичні озерця: від витоків до сьогодення


У Центральній районній бібліотеці відбулося святкове  засідання  клубу молодих поетів, присвячене  10-річчю  заснування клубу.
  До нас на свято завітали: начальник відділу молоді і спорту Білоцерківської районної державної адміністрації - Крилевець Надія Михайлівна, письменник, перекладач, просвітянин, людина-легенда – Володимир Опанасович Іванців, голова міськрайонного об`єднання  Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка – Костянтин Климчук, поетеса - краянка Любов Григорівна Завіщана, самодіяльна поетеса зі Сквирщини  Юлія  Хандожинська, які привітали членів клубу з першим ювілеєм.
  На екрані промайнули роки літературної  творчості членів клубу. Керівник клубу Володимир Іванович Дідківський  презентував дві поетичні збірки Ілони Котовщик: «Сонцезайчик» та «Афіші осені». Присутні члени клубу  зачитали свої твори.
   Найприємнішим моментом свята були подарунки:  від районної адміністрації та книги з автографами від В.О.Іванціва.

   Надія Михайлівна Крилевець вручила  «озерчанам»  пам`ятні подарунки  та  почесні відзнаки  «Юний талант Білоцерківщини"

















пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Київщина – душа народу

   
   23 лютого в Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов День інформації «Київщина – душа народу», приурочений до 85-річчя утворення Київської області. 
  Для дорослих користувачів було проведено краєзнавчу годину «Київщина – колиска української державності». Ведуча заходу, бібліотекар Т.В. Шишка, підкреслила, що наша земля має не лише славне минуле, але й новітню сучасну історію, адже багато уродженців Київщини збагатили своїми талантами і працею не лише вітчизняну, а й світову культуру. І сьогодні вони – одне з найбільших, найцінніших її багатств. 
  Друга частина зустрічі була присвячена творчості письменників-краян, відзначених обласною літературною премією ім. Григорія Косинки: Н.П. Опанасенко, А.Д. Гудими, А.І. Гая, Г.С. Гай, В.І. Дідківського. Активна користувачка Г.С. Сполович вдало доповнила виступ ведучої цікавими фактами з біографії А.Д. Гудими. Учасники заходу Т.О. Розора, В.Д. Орлова, Л.А. Щербенко, Л.М. Мовчан, О.П. Денисюк натхненно декламували поезію лауреатів. 
  Також у читальному залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Київщина – серце України, наша слава, гордість і краса», біля якої упродовж дня здійснювалися експрес-огляди видань, та організовано бібліомікс для підлітків «Земля по обидва береги Дніпра».

четвер, 23 лютого 2017 р.

Душа народу бринить у слові


      
    З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови в Білоцерківській центральній районній бібліотеці був організований мовознавчий калейдоскоп «Душа народу бринить у слові», на який завітали учні шостого класу. 
  Працівник відділу обслуговування Т.В. Андрієвська розповіла підліткам про значення мови в житті людини, про те, що кожний українець повинен плекати в душі почуття гордості за нашу рідну мову. 
   Школярі взяли активну участь у заході: декламували вірші про мову, з великим задоволенням пригадували прислів’я та приказки, розгадували мовознавчі загадки, продемонстрували ґрунтовні знання з української мови в різноманітних конкурсах і вікторинах.

середу, 22 лютого 2017 р.

Герої не вмирають



   У  Вільнотарасівській  сільській  бібліотеці відбулася  акція  пам`яті  "Герої  не  вмирають". Вшанувати  Небесну  сотню  та  українських  військових,  загиблих  в  АТО  зібрались  дорослі і діти.
   Бібліотекар  нагадала  про  події  тих трагічних  днів,  які  назавжди  змінили  історію  нашої країни.     Їх  назвали  Небесною  сотнею,  українців,  які  загинули  в  Києві:  на  Майдані,  вулицях  Грушевського  та  Інститутській.

    Бібліотекар Лисак Р. Ю. та жителька  села  Морська  Т.М. зачитали патріотичні вірші :  "Небесна  сотня",  "Колись  приїду  до  Києва...", " Вірш  про  те,  що  відбулося"  та  ін. 

  Присутні запалили свічки  та  вшанували пам`ять хвилиною мовчання  Героїв Майдану.     

   Також  бібліотекарем  була  презентована  книга  Андрія  Кокотюхи  "Вогняна  зима",  присвячена  подіям  на  Майдані  та  простим  українцям,  які  в  ті  дні  перебували  там.с.

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Слава героям, що боронять Україну!


 У  Яблунівці, як і по всій Україні, в  середині лютого вшановують героїв. У школі відбувся патріотичний захід  «Слава героям, що боронять  Україну!», підготовлений завідуючою сільською бібліотекою Глущенко Л.П. спільно з заступником директора по виховної роботи Гуцал І.В.  та музичним керівником Южовою В.П.
У першій частині діти - учасники заходу, розповідали про Небесну сотню та її роль в новітній історії незалежної України.
Другу частину, присвячену воїнам АТО - односельцям, підготувала завідуюча бібліотекою  Глущенко Л. П.
У бібліотеці створено інформ-досьє «Воїни світла - наші односельці». Їх на сьогодні є 12, один з них Рачинський Олександр – загинув в зоні АТО. 
 Людмила Павлівна розповіла про кожного з них, спираючись на матеріали, які  постійно надають родини воїнів. Фото та відео, що найпереконливіше розповідають про військові події на Сході, принесли самі вояки.. Завідуюча бібліотекою закликала дітей стати волонтерами і допомагати їй у зборі матеріалу про воїнів.
   З великою зацікавленістю слухали не тільки діти, а й учителі про родину Вдовіних, де дядько Володимир пройшов АТО з самого початку, а потім готував до служби свого племінника Яценка Руслана. Руслан підписав контракт і з осені 2015 року перебував в зоні АТО, був учасником подій на Світлодарській дузі, а згодом, вступив до Львівської військової Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, де зараз і навчається.
Ще донедавна Руслан бігав коридорами рідної школи. Вчителі та однокласники пам`ятають його чарівну посмішку і добрий гумор. Сьогодні ми горді з того, що поруч з нами зростав справжній патріот та майбутній захисник України  нового покоління українців.
  Саме Володимир Вдовін, який має дві контузії під Дебальцево, та його племінник Руслан зняли для нас відео , як старші військові вчать молодих військової науки. Діти  дуже уважно слухали розповідь  і надіються на зустріч із земляками-героями.
Нікого не залишили байдужим вірші з книги «Донбас одумайся!», яку  привезена з Краматорська Глущенко Л. та  вірш учня 11 класу Степана Чубенка, якого закатували сепаратисти  під Донецьком . 
Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблого героя Олександра Рачинського і всіх, хто поліг за волю України.
  А на завершення у виконанні ансамблю прозвучала   пісня- молитва за українських воїнів.

          .

    

понеділок, 20 лютого 2017 р.

А Сотня відлетіла в небеса


   
    20 лютого у Центральній районній бібліотеці було розгорнуто виставку-спогад «А Сотня відлетіла в небеса», приурочену до Дня Героїв Небесної Сотні. На виставці представлені як публіцистичні матеріали, так і літературно-художні видання, що надало можливість висвітлити трагічні події недалекого минулого в усій динаміці та суперечностях.

середу, 15 лютого 2017 р.

Найкраща мелодія – мелодія любові


    Гарних історій про любов безліч. Всі вони різні. Як і люди на Землі. І ні для кого не секрет, що любов до нас приходить ще в дитинстві. Любов до рідних, любов до життя, любов, яка оточує нас, яка змушує серця горіти яскравим полум'ям, яка з'являється в глибині очей і осяває посмішкою все навколо. Тому День Святого Валентина – свято для всіх. 
   14 лютого у Центральній районній бібліотеці було проведено мистецький мікс «Найкраща мелодія – мелодія любові» для членів клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів. Родзинкою святкової програми стали численні конкурси та ігри: «Шлях до серця», «Любов з першої ложки», «Збережи любов», «Ключ від серця», «Прибери до рук». Найбільше сміху та веселощів подарував присутнім кумедний конкурс «Повітряний поцілунок». Ведуча А.А. Носовська привітала усіх переможців та вручила їм символічні подарунки. Поетичний і музичний супровід, а також яскраві відеосюжети допомогли краще розкрити тему заходу та створити неповторний лірико-гумористичний колорит.

Популярні публікації