середу, 22 жовтня 2014 р.

Конкурс Бориса Олійника

  
Вітаємо переможців міськрайонного конкурсу  виконавців творів Бориса Ілліча Олійника, що відбувся 20 жовтня  у бібліотеці-філії № 10 міської ЦБС. Район представили учасники з сіл: Пилипча, Шкарівка, Сухоліси. 
   Перемогли: Мішустіна Валерія – ІІ місце,
                     Зайченко Олена – ІІІ місце,
                     Чорногор Сніжана – ІІІ місце.

Білоцерківщина – край православний

     21 жовтня в Центральній районній бібліотеці відбулася презентація нової  книги відомого краєзнавця, кандидата історичних наук Володимира Перерви «Білоцерківщина – край православний з історії церкви та школи».
     На презентацію завітали бібліотекарі району, яким не байдужий розвиток духовності нашого краю. У книзі досліджено історичний шлях Православ`я Білоцерківщини в дорадянський період на основі маловідомих архівних матеріалів. Географічно дослідження охоплює територію сучасного Білоцерківського району Київської області.
   Присутні дуже уважно слухали розповідь автора, в процесі спілкування дізнались багато цікавого з історичного минулого. Бібліотекарі придбали книги з автографом автора, які займуть гідне місце у краєзнавчих фондах бібліотек та стануть у нагоді читачам, які цікавляться історією Православ`я.       

вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Презентація книги письменниці - краянки

     У приміщенні міської Узинської бібліотеки для дорослих відбулася презентація збірки поезій Любові Григорівни Завіщаної, «Пригорща літа»,  поетеси, педагога, філолога, жительки м. Узина.
    В  заході взяли участь бібліотечні працівники району , вчителі міста, читачі бібліотеки. Про цікаві сторінки біографії  та творчу діяльність автора розповіла старший бібліотекар читального залу Копитова Т.В.
    Редактор книги, член НСПУ  Дідківський В.І. відмітив, що слово Любові Завіщаної щире і тепле, її поезія чиста і прозора, як жіноча сльоза…
    Авторка добре обізнана з фольклором, творчість її близька пересічному читатеві: дівчині, матері, дружині, бабусі. Щире кохання, глибокі жіночі почуття смутку й радості, світлі спогади про найрідніших – мотиви збірки «Пригорщі літа».
    Любов Григорівна порадувала присутніх авторським виконанням своїх поезій та повідала секрети письменницької творчості. Шанувальники поезії поділилися враженнями від прочитаного та мали нагоду придбати книги автора.
    На згадку про зустріч  працівники центральної районної бібліотеки  подарували поетесі збірку лірики  Галини Калюжної «Літо метелика».

Хвилями інформаційного океану

   З метою активного пропагування книги та читання, а також залучення нових користувачів у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов ряд екскурсій для учнів перших класів "Хвилями інформаційного океану". Така назва вибрана невипадково, адже бібліотекарі ставили за мету ознайомити школярів як з традиційними, так і з новітніми бібліотечними послугами. Першокласники захоплено гортали чудові дитячі книги, пізнавальні та цікаві журнали, брали участь у різноманітних конкурсах та вікторинах. Працівники бібліотеки висловили надію, що ці зустрічі стануть початком багатьох дивовижних подорожей у таємничий світ книг та побажали юним дослідникам нових неймовірних відкриттів.





понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Оживає дух козацький

    У Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов історичний екскурс для підлітків «Оживає дух козацький». Школярі дізналися про походження свята Покрови Пресвятої Богородиці, про народні звичаї та прикмети, пов’язані з ним, а також про те, чому саме це свято проголошено Днем українського козацтва. Учні ознайомилися з деякими таємничими легендами про козаків та їх особливе бойове мистецтво. Цікавою та надзвичайно актуальною виявилась розповідь про козацьку систему виховання, яка стала набутком усіх поколінь нашого народу. Адже на довгі часи в Україні козак став уособленням високих моральних якостей – патріотизму, поваги до старших, співчуття до покривджених, почуття справедливості, товариськості, душевної щедрості й гумору. У козацьких сім’ях прищеплювали ці чудові риси змалку через найзрозуміліше – любов до матері, до сім’ї, до рідної домівки.
    Підлітки охоче взяли участь у різноманітних конкурсах та вікторинах, спрямованих на перевірку не лише історичних знань, а й кмітливості та винахідливості. Юні гості з честю упоралися з усіма завданнями і не посоромили звання нащадків славних українських козаків.
   Особливий інтерес викликала у школярів виставка літератури, присвячена мужнім лицарям українського народу. Сподіваємось, що захоплення героїчним минулим нашої країни з роками лише зростатиме і стане тим вогнищем, яке гартуватиме дух і волю молодого покоління.

четвер, 2 жовтня 2014 р.

Бібліотека – осередок думки, культури, інтелекту

   
   Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеках системи відбулися екскурсії, дні відкритих дверей, Інтернет-панорами, бібліотечні уроки, літературні години та інші заходи з популяризації книги та бібліотеки.  
Запрошуємо до бібліотеки!
   А 30 вересня до Центральної районної бібліотеки завітали бібліотекарі району на святкове засідання «Бібліотека – осередок думки, культури, інтелекту». Присутніх привітали: начальник відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації Л.М. Поліщук, директор централізованої бібліотечної системи Л.В. Зінченко, голова профспілки працівників культури О.П. Денисюк, почесні читачі Центральної районної бібліотеки: відомий поет-пісняр А.І. Кульчицький, поет-гуморист В.І. Дідківський. Свято продовжилось нагородженням кращих бібліотекарів району: Г.М. Моцної, Л.М. Андрущенко, С.А. Кузьміної, В.Г. Олексієнко, Н.М. Закрасняної, С.С. Сухомлина. Щорічну відзнаку «Бібліоуспіх» отримала Л.П. Глущенко – завідуюча бібліотекою с. Яблунівка. На завершення офіційної частини пролунав гімн України у виконанні усіх присутніх.
Виступ членів клубу "Світанок"
    Урочистості та вишуканості святу додали вітання юних користувачів бібліотеки-філії с. Трушки, яку очолює Н.М. Лазаренко. Члени клубу «Світанок», що працює на базі бібліотеки, декламували поезії патріотичного спрямування, серед яких особливе місце мали вірші Т.Г. Шевченка,підняли настрій аудиторії за допомогою гумористичних та пісенних номерів. Також юні учасники підготували бібліотекарям невеличкі сувеніри з національною символікою. Сподіваємось, що теплі спогади про свято ще довго будуть зігрівати серця господинь книгозбірень району.

Популярні публікації