понеділок, 29 вересня 2014 р.

З Всеукраїнським днем бібліотек!

Шановні колеги та друзі бібліотеки!

Прийміть наші щирі вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек!
Земний уклін Вам за невтомну працю в пропаганді знань, нагромаджених  людством. Хай Ваша бібліотечна нива й надалі колоситьться добірним зерном людської мудрості.
Щастя Вам, добробуту і творчої наснаги на благо рідної України, здоров'я, любові, мирного неба!


Колектив Білоцерківської центральної районної бібліотеки.



пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Словами Павличка говорить музика


  
   28 вересня виповнюється 85 років від дня народження Дмитра Павличка – поета, літературного критика, публіциста, перекладача, дипломата.
   У читальному залі Центральної районної бібліотеки відбувся літературно-музичний екскурс «Словами Павличка говорить музика», присвячений одній із численних граней таланту митця – дару пісенної творчості. Найвищою нагородою для будь-якого поета може бути те, що його вірш іде в народ і повертається піснею. Так сталося і з багатьма поезіями Дмитра Павличка, які своєю неповторністю, свіжістю та барвистістю привертали увагу композиторів. Особливо плідною була співпраця поета з композитором Олександром Білашем. Упродовж заходу світлою радістю й тихою печаллю, сяйвом надії і гіркотою розлуки, великою любов’ю до України, рідного краю відлунювалися у серцях присутніх пісні: «Впали роси на покоси», «Лелеченьки», «Явір і яворина», ««Дзвенить у зорях небо чисте», «Два кольори» та ін. Ведуча, бібліотекар А.А. Носовська, розповіла про історію їх написання, ознайомила гостей з деякими цікавими спогадами Дмитра Павличка.
   Присутні охоче ділилися враженнями і висловлювали надію на те, що пісня й надалі надихатиме людей на величні вчинки, допомагатиме вистояти у скрутну хвилину та зберегти нетлінними справжні цінності: віру в людину, в незрадливу любов, у щиру дружбу, в очищувальну силу краси.

Партизанськими стежками

   Своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування Великої Вітчизняної війни, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму, адже учасників тих подій залишилося зовсім мало.
   Серед них і наша землячка - жителька села  Чепиліївка  Поляченко Г. Х. З днем партизанської слави  Ганну Хомівну привітати сільський голова Качур В.І., голова первинної організації ради ветеранів Сухоліської сільської ради Семененко Г. Г., представник ПСП «Світанок» Полякова С.В., працівники культури сіл: Сухоліси та Чепеліївка.
   Також до Ганни Хомівни завітали активісти Білоцерківської районної організації ветеранів на чолі з головою Білоцерківської районної організації ветеранів України Рудим В.В.
    Гості вручили Ганні Хомівні квіти та матеріальну допомогу,  подарували багато теплих слів.
   В цей день  представники районної ветеранської організації відвідали пам’ятники загиблим партизанам в селах: Черкас, Трушки, Фурси, Дрозди, Яблунівка, Пилипча. Вони висловлюють щиру подяку керівникові фірми перевізників Л. Олефіру.
   Уроки Великої Вітчизняної війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі за свою Батьківщину. Героїчний подвиг українських партизанів назавжди залишиться в народній пам'яті.
    Працівники культури с. Сухоліси:  Щербина Л.Т., Москаленко К.Г.


четвер, 25 вересня 2014 р.

Героїзм народних месників

 
   У рамках відзначення Дня партизанської слави у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла історична година "Героїзм народних месників". Школярі. які завітали на захід, прослухали захоплюючу розповідь про діяльність партизанського та підпільного руху на Білоцерківщині у роки Великої Вітчизняної війни, про незабутні подвиги народних месників, які воювали за честь і свободу нашої країни. А для того, щоб юні користувачі мали змогу доповнити й поглибити одержані знання, у читальному залі розгорнуто книжкову виставку "Партизанськими стежками".

суботу, 20 вересня 2014 р.

Голуб – символ миру та єднання

  У Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла акція, приурочена до Міжнародного дня миру, який, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН, відзначається щорічно 21 вересня як день відмови від насилля і припинення вогню. 


  З особливим завзяттям долучилися до акції юні користувачі бібліотеки.Спільно з бібліотекарями діти витинали з паперу силуети голубів за самостійно обраними зразками.


  Невдовзі на стінах бібліотеки «закружляли» численні зграї білосніжних птахів, яких люди ще з давніх часів вважають символом миру, злагоди і єднання. Адже сьогодні ми всі спільно мусимо шукати шлях до миру заради України, заради наших дітей.

середу, 17 вересня 2014 р.

Казковий світ Тетяни-Таїни Братченко



   17 вересня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч бібліотекарів району з відомою письменницею, поетесою, журналісткою Тетяною-Таїною Братченко. Вона є автором десяти різножанрових книжок. За дві книги для дітей "Казки про малят і звірят" та "Бабусині оповідки"  була удостоєна міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького. І ось – нова дитяча книга "Казки голуба Урра", яку письменниця презентувала під час зустрічі. Усі присутні мали чудову нагоду бодай на декілька хвилин повернутися у дитинство, коли все здавалося чарівним і надзвичайним. Ця книга – своєрідна перепустка у захоплюючий світ, де живуть такі герої, як рибка Веселушка, Блакитна повітряна кулька, художник Барвистик, голуб Урр та багато інших. Кожна історія, безперечно, є оригінальною і ненав'язливо-повчальною.Сподіваємось, що юні та дорослі читачі одержать справжнє задоволення від знайомства з дивовижними казками Т. Братченко.

четвер, 11 вересня 2014 р.

Я народився і жив для добра

    Творчість Олександра Довженка – явище світового значення. Тільки та людина, яка глибоко любить свій народ і живе його болями, може так талановито відобразити історичну долю нації. О. П. Довженко до останнього подиху залишався справжнім митцем, патріотом, людиною.
    У рамках засідання літературного клубу «Поетичні озерця» відбулася віртуальна екскурсія «Я народився і жив для добра» до 120-річчя від дня народження О.П. Довженка, організована працівниками відділу обслуговування. Юні літератори прослухали маловідомі факти з життя митця, здійснили уявну подорож до меморіального будинку-музею Олександра Довженка. Дітям надзвичайно цікаво було побачити ту саму батьківську хату, котра, здається, й нині, зберігає просту мудрість, що навчила майстра бачити диво у повсякденності. Недарма у зрілі роки він усе частіше пригадує благословенний край свого дитинства, річку Десну, сінокіс, діда, батька, матір. Довженко підкреслює, що робить він це не тому, що уболівав за старовиною, минулим. «Я не приверженець старого села, ні старих людей, ні старовини в цілому, – пише автор у повісті «Зачарована Десна». – Я син свого часу і весь належу сучасникам своїм». Більше того: мисленому зору Довженка відкривалося й те, чому свідками ми стаємо сьогодні.
    До ювілею видатного письменника і кінорежисера у читальному залі також розгорнуто виставку «Олександр Довженко: погляд у сьогодення», яка надає можливість користувачам ознайомитись з творами О.П. Довженка, наявними в бібліотеці, біографічними та критичними матеріалами, взяти на згадку картку з одним із численних висловлювань генія.

понеділок, 8 вересня 2014 р.

Інформація для ознайомлення

ПРОЕКТ РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ
На 2015 рік
Відділ культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації, 02228546
( найменування замовника, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ)

Предмет
закупівлі



Код
КЕКВ
(для
бюджетних
коштів)
Джерело фінансу-
вання
Очікувана
вартість
предмета
закупівлі
Процедура
закупівлі
Орієнтовний
початок
проведення
процедур
закупівлі
Підрозділ(и) (особа (и)), яких планується залучити до підготовки документації конкурсних торгів (запиту цінових пропозицій кваліфікаційної документації)
Примітки
Пара та гаряча вода;постачання пари та гарячої води                Код державного класифікатора продукції та послуг ДК 016-2010-35.30.1
 КП БМР «Білоцерківтепломережа»
2271
Районний
бюджет
300000,00грн
(триста тисяч грн 00коп.)
процедура
у одного
учасника
листопад 2014 року
Відділ культури і
туризму Білоцерківської
районної державної
адміністрації

Пара та гаряча вода;постачання пари та гарячої води                Код державного класифікатора продукції та послуг ДК 016-2010-35.30.1
КП « Виробниче управління житлово-комунального господарства-1»
2271



Районний
бюджет



500000,00грн
(Пятсот тисяч грн. 00 коп.)


процедура
у одного
учасника
листопад 2014 року




Відділ культури і
туризму
Білоцерківської
районної державної
адміністрації





Затверджений рішенням комітету з конкурсних торгів від 02.09.2014р Протокол №1



Голова комітету  з конкурсних торгів                                                    _________________        Кальноока Н.М.                                  
                                                                                                                         (підпис)                             (прізвище, ініціали)

Секретар комітету з конкурсних торгів                                                   _________________      Гнатюк О.В.                                                                                                                           
                                                                                                                        (підпис)                         ( прізвище, ініціали)



вівторок, 2 вересня 2014 р.

Навчаються бібліотекарі району

Наприкінці серпня на базі Шкарівської  сільської бібліотеки відбувся зональний семінар «Публічна бібліотека: створення власного іміджу як інформаційно-культурного центру громади».
      Захід відкрила директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи Л.В.Зінченко. Вона зупинилася  на  інноваційних послугах, які надають бібліотеки району місцевим громадам, використовуючи Інтернет та інформаційні технології, а також поділилася враженнями від IV ярмарку бібліотечних інновацій « Сучасна бібліотека: міст ваш!», який проходив у місті Києві.
    Публічна бібліотека села Шкарівка -  одна з кращих в районі: комфортне сучасне приміщення, змістовні виставки, інформаційні зони,  зона відпочинку,  де читач може щось почитати або поспілкуватись.
 Логотип «сучасна бібліотека» повідомляє про те, що бібліотека надає своїм користувачам доступ до інформаційних технологій.
    При вході кожного відвідувача зустрічає гасло: «Бібліотека для вас».  Цим  слоганом  визначені пріоритети книгозбірні, а саме  - користувач і його потреби. Тому  в консультації «Імідж бібліотеки – імідж професії» завідувачка  відділу методичної  і бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки Савич Л.А. спиралась на  індивідуальний образ бібліотеки, створений її працівниками .
    Про організацію роботи книгозбірні, як інформаційного, культурного, освітнього центру громади, розповіла колегам господиня закладу Степанова К.В. в мультимедійній презентації «Соціальне партнерство – важлива складова діяльності Шкарівської сільської бібліотеки». Вона подарувала гостям рекламну продукцію,виготовлену в бібліотеці, поділилась з колегами  цікавим досвідом роботи.
   Майстер-клас «Зв`язки з мас-медіа публічної бібліотеки» провела завідуюча бібліотекою села Потіївка Соколенко С.М., учасниця багатьох тренінгів Української бібліотечної асоціації та програми «Бібліоміст».
   В роботі круглого столу « Бібліотеки у світі, що змінюється» взяла участь начальник відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації Поліщук Л.М., яка відмітила важливу роль органів місцевого самоврядування в повноцінному функціонуванні закладів культури села Шкарівка як соціокультурних та інформаційних центрів громади.  

 Про плідну  співпрацю бібліотечних і клубних закладів наголосила директор районного Будинку культури Чернишова О.В.

Популярні публікації