понеділок, 26 травня 2014 р.

Зустріч, яка запам`ятаєтьтся

У рамках реалізації національного проекту «Україна читає дітям» Узинська бібліотека для дітей провела зустріч з педагогом, поетесою Л. Г. Завіщаною. Любов Григорівна Завіщана – вчитель української мови і літератури,  проживає та працює в Узині. Авторка збірок поезій: «Дивувалися вікна», «Розвиднився день», «Зорі в місті».
       Захід розпочався з бесіди «Видатні та знамениті люди нашого міста». Юні користувачі бібліотеки розповідали про видатних уродженців Узина. Розповідь дітей доповнили бібліотекарі. Любов Григорівна читала свої вірші, зокрема  перший, написаний  в 3 класі,  який був надрукований в газеті «Зірка».
 Діти декламували власні поезії, знову слухали письменницю, її твори, сповнені ніжності, ласки, любові, тепла. З особливою  цікавістю запрошені сприймали історію написання кожного вірша. Затамувавши подих слухали біографію гості.

четвер, 22 травня 2014 р.

Маєстат слова (міськрайонний конкурс читців- декламаторів)


20 травня відбувся дев`ятий конкурс шанувальників творчості відомого українського письменника, кінорежисера, актора – Миколи Степановича Вінграновського. Конкурс проходив у бібліотеці – філії № 10 міської централізованої бібліотечної системи, яка претендує на почесне звання імені М.С.Вінграновського. Тут створюється музей письменника. На книжковій  виставці представлені унікальні експонати про життя та творчость Миколи Степановича.
Міськрайонні конкурси читців - декламаторів є результатом співпраці бібліотек міста та району. 
На даному конкурсі Білоцерківщину  представляли читачі бібліотек  сіл: Матюшів, Сухоліс, Олійникової Слободи, Трушок, та міста Узина.
Призові місця посіли: ІІ місце – Лук`яненко Олена с. Трушки,
ІІІ місце –Чорногор Сніжана с. Сухоліси.
 Конкурсанти читали  прозу та поезію досить професійно. Присутні були вражені  декламаторською майстерністю виконавців.   Щороку коло учасників  конкурсу розширюється, зростає майстерність виконання. Приємно те, що читачі наших бібліотек долучаються   до високої  поезії М.С.Вінграновського.

суботу, 17 травня 2014 р.

Як добре у родині життя своє прожити


   Питання і проблеми сім’ї, сімейного виховання, сімейного читання завжди були в центрі уваги Центральної районної бібліотеки. Особливо актуальною є ця тема у 2014 році, який проголошено Міжнародним роком сім’ї.
   Молода сім’я недаремно виділена серед інших типів сімейних союзів в окрему групу. Цей період шлюбного життя є найбільш важким і небезпечним з точки зору стабільності сім'ї. Стосунки у шлюбі залежать не лише від особистісних характеристик молодого подружжя, але й від їх загальної освіченості з приводу даного питання, володіння теоретичними основами, які б могли стати базою для покращення їх сімейного життя. З цією метою працівниками бібліотеки була організована і проведена зустріч учнів старших класів із психологом, викладачем Білоцерківського інституту економіки і управління ВНЗ «Відкритий міжнародний університет “Україна”» Наталією Євгенівною Трофименко.

   Наталія Євгенівна у змістовному діалозі з учнями проаналізувала численні проблеми, з якими стикаються молоді подружжя в період становлення сім'ї, провела невелику дискусію щодо поняття та сутності цивільного шлюбу, розповіла про різновиди розподілу сімейних ролей.
   Зустріч відбувалась у цікаво-пізнавальній формі, школярі уважно прислухались до порад і рекомендацій, які, сподіваємось, допоможуть їм у майбутньому сімейному житті.

четвер, 15 травня 2014 р.

Сім`я у просторі сучасної публічної бібліотеки - практичне навчання бібліотекарів району

14 травня на базі бібліотеки села Піщана відбулося зональне навчання «Сім`я у просторі сучасної публічної бібліотеки».
 Працівникам бібліотек району  була запропонована змістовна програма заходу. Колеги відвідали сільську бібліотеку, яка хоч займає невеличку кімнату, але  є храмом духовності та знань.
 У вступному слові директор Білоцерківської районної ЦБС Зінченко Л.В. наголосила, що 2014 рік проголошений Організацією Об`єднаних Націй  Міжнародним роком сім`ї.  тому дуже важливо,  щоб публічна бібліотека пропагувала людські цінності, зосереджувала увагу на проблемах сім`ї, пошуках шляхів співпраці з родинами.
Працівники публічних бібліотек району мали змогу поспілкуватися з сільським головою Музикою В.Р.
Бібліотекар Кошенко О.П. досвід роботи книгозбірні висвітлила у мультимедійній презентації «Традиційні та інноваційні форми співпраці бібліотеки та сім`ї». До проведення навчання долучилися вчителі  Кравчук Л.В., Андрусик Л.А. з власною поезією  та талановиті діти школи.  Допомогу в організації заходу надала  завуч школи Ляшенко Л.П.
Захід завершився діловим спілкуванням «Бібліотека і сім`я : грані взаємодії».



середу, 7 травня 2014 р.

Дитинство, опалене війною

Все далі в історію відходять жорстокі битви Великої Вітчизняної війни, в яких наш народ проявив справді героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Потрібно завжди пам’ятати, якою дорогою ціною завойоване наше щастя – жити під мирним небом.
Напередодні Дня Перемоги до Білоцерківської центральної районної бібліотеки завітали школярі 7-го класу на зустріч із представниками старшого покоління – тими, кого сьогодні ми називаємо «дітьми війни». Година-спогад проходила під промовистою назвою «Дитинство, опалене війною». Адже діти війни пережили важкі страждання і голодні дні, складне життя в окупації, блукання у пошуках шматка хліба, води і нічлігу. Війна забрала в них отчий дім, материнську ласку, батьківську турботу, безхмарне дитинство і юність. Учні, затамувавши подих, слухали вражаючі спогади шановних гостей.
Наприкінці зустрічі ведуча заходу С.В. Куштан ще раз нагадала про важливість збереження миру на нашій землі, без якого немає майбутнього.

Популярні публікації