середу, 11 вересня 2013 р.

Билиці від Грицька Бойка

З нагоди 90-річчя від дня народження українського поета Грицька Бойка до Центральної районної бібліотеки на свято «Веселі билиці від діда Гриця» завітали учні початкових класів. Саме їм, дітлахам, віддавав Грицько Бойко тепло свого серця, талант, творчу працю. З розповіді бібліотекаря  Т.В. Андрієвської школярі довідалися про нелегку дорогу, яка залишилася за плечима Г. Бойка, перш ніж він узявся за перо.
Найдотепніші твори поета – смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки. Адресовані вони тим, хто цінує гостре, влучне слово, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого, хто хоче, сміючись, позбутися якоїсь вади, стати мудрішим, кмітливішим. Чимало таких перлинок гумору пролунало у виконанні самих школярів. Повеселили присутніх і авторські скоромовки-спотиканки.
Після цього діти ознайомилися ще з однією гранню творчості Г. Бойка – пісенною. Адже на його слова створено понад 400 пісень, переважно для дітей. І коли пролунала пісня «Морозець», усі без винятку учні відразу впізнали її і дружно виконали нескладний танок.
А потім діти навперейми відгадували загадки Г. Бойка.
Привернула увагу присутніх і викладка літератури, на якій були представлені твори неперевершеного майстра сміху. Адже літературний здобуток Грицька Бойка ще до кінця не досліджений, і, мабуть, чекає на таких дослідників, як наші юні користувачі.

Популярні публікації