вівторок, 27 серпня 2013 р.

Публічні бібліотеки – мости до е-урядування

                                          (Прес-реліз по проекту)

  Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства "Відкритий уряд"», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. Бібліотеки Білоцерківського району вже почали активно працювати в цьому напрямі, беручи участь у проекті Української бібліотечної асоціації «Доступ громадян до офіційної інформації в бібліотеках».
   Роль та потенціал бібліотек у впровадженні Національного плану дій ініціативи очевидні. Працівники бібліотек Білоцерківщини, що стали переможцями за програмою «Бібліоміст» та отримали комп'ютерну техніку, пройшли спеціалізоване навчання і готові допомагати менш досвідченим інтернет-користувачам працювати з онлайн-інструментами та новими електронними ресурсами.
Тепер мешканці району зможуть навчитися користуватися е-послугами національного та регіонального рівнів, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек.  Тут можна ефективно спілкуватися з урядовими структурами, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі. 
     У Центральній районній бібліотеці (та бібліотеках-філіях):
•    Діалог з владою
•    Дистанційне навчання
•    Електронні платежі
Станьте активним учасником громадянського суспільства, навчіться користуватися адміністративними послугами в Білоцерківській центральній районній бібліотеці.
Адреса бібліотеки: м. Біла Церква, вул. Тимірязєва, 2а.

Залучення до діалогу з владою


    17 та 19 липня 2013 року на базі Головного тренінгового центру (ГТЦ) УБА (м.Київ) відбулися два тренінги за проектом «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» для бібліотекарів Київської області. Учасниками навчання стали працівники Білоцерківської центральної районної бібліотеки та бібліотек-філій сіл: Макіївка, Матюші, Потіївка, Сухоліси, Яблунівка.
    Ініціатор проекту – програма «Бібліоміст». Виконавець – Українська бібліотечна асоціація спільно з ГТЦ. Тренери: Сошинська Ярослава Євгенівна, канд. іст. наук, доцент НТУУ «КПІ», Хіміч Ярослава Олегівна, канд. іст. наук, професор кафедри НАКККіМ.

    Під час навчання працівники бібліотек мали змогу глибше ознайомится з поняттями е-урядування, е-уряду, е-демократіії, е-послуг, удосконалити навички роботи з наявними Інтернет-ресурсами з даної тематики.                                 Використовуючи одержані знання, бібліотечні фахівці активно сприятимуть зростанню кількості громадян, що зможуть використовувати е-послуги в повсякденному житті.
    Завдяки реалізації даної ініціативи очікується поліпшення іміджу бібліотек у суспільстві та залучення громадськості до діалогу з владою щодо запровадження нових електронних послуг в районі, що в свою чергу сприятиме більш активній позиції громадськості у діалозі з владою, поліпшить прозорість діяльності органів влади.

Популярні публікації