середу, 27 лютого 2013 р.



                                               Свято мужності і звитяги.
 
    Велика Вітчизняна війна покликала з Потіївки  до зброї  близько 700 чоловік, з них 273 не повернулися до рідної домівки. Афганістан. Спогади про цю війну особливо болючі. За 22 роки багато з тих, хто  повернувся із тієї страшної війни, відійшли у вічність. Для нашого земляка , Городецького Анатолія Миколайовича, служба в Афганістані – незабутній період  життя. Він  служив  водієм в розвідувальному  взводі.  Дабіжа Василь Степанович розповів, що найбільшим святом в Афганістані були листи, які читали              вголос. Теплі слова від рідних допомагали вижити в пеклі. « Багато важила кмітливість і хоробрість» ,- констатував  Мищенко Олександр Андрійович , який служив в мотострілковій частині, що дислокувалась в місті Файзабат.                           Серця матерів завжди із синами-солдатами. Живе у нашому селі Сівер Надія Никифорівна – мати трьох синів, найстарший із яких служив в Афганістані.                                         Куди тільки не заносила доля потіївчан. Так  Загурський Дмитро Анатолійович , під час служби в 240 спецбатальйоні, виконував миротворчу місію в Боснії та Герцоговині.
Про земляків, які захищали наш спокій і наш сон йшла мова на святі, приуроченому Дню захисника Вітчизни. Ветеранів  Великої Вітчизняної війни  Бортяного А., Савенка С. учасників війни в Афганістані та всіх присутніх вітали  художні  колектови:  фольклорний ансамбль «Перевесло» ( керівник Микитюк В.А.), ансамбль естрадної пісні  «Росичі»          ( керівник Соколенко С.М.) та інші.
      Завідуюча бібліотекою  с.Потіївка Соколенко С.М.






понеділок, 25 лютого 2013 р.

"Дзвенить струмочком рідна мова"  
  Під такою назвою в Узинській міській бібліотеці  для дітей  відбулося свято  присвячене Міжнародному дню рідної мови. До бібліотеки завітали учні  2 - го класу,  яким запропоновано матеріали  з історії заснування свята та цікаву вікторину. Діти підготували  вірші, прислів’я , приказки про мову, пісні.

      Свято під назвою «Квітни мово зірницями слова» ,   відбулося в центральній районній бібліотеці.  У бібліотеках району розгорнуто книжкові виставки, тематичні полиці , які висвітлюють значення мови в суспільстві та історії народу.
 


середу, 20 лютого 2013 р.

Афганістан – ти серця мого біль

 19 лютого в с.Сухоліси відбувся захід присвячений 90-ій річниці  з дня заснування  Білоцерківського району, 24-ій  річниці виведення військ з Афганістану, та Дню захисника Вітчизни.
   Це  свято, яке увібрало в себе багаті та славні ратні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.
      Цього дня ми знову повертаємося пам'яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. 
      Захід відбувся  на  базі Сухоліського  навчально - виховного  комплексу. Були  запрошені  воїни-інтернаціоналісти,  учасники  Великої  Вітчизняної  війни  та  передовики  виробництва.  Їм  були  вручені  почесні  грамоти,  квіти  та  матеріальна  винагорода.
                                                                                                                                                                              На  урочисте зібрання було  запрошено Білоцерківський творчий колектив      "  Пам’ять". У їхньому виконанні прозвучали військово-патріотичні пісні , в яких мовою музики розповідалося про  страшну  правду  війни,  справжню  дружбу,та  мужність   наших земляків,
   Хвилиною  мовчання  учасники  заходу   вшанували  пям’ять  загиблого воїна- інтернаціоналіста  Шевченко  Ігоря  Миколайовича.  До  гранітного  пам'ятника  було покладено живі квіти.   Любімо  свій край  рідний  , цінуймо  те, що  над нами  мирне небо, що мова наша  українська  бринить в серцях  людей  і  живемо  в  чудовім  краю,  що носить  горде  ймення  -   Білоцерківщина!





Популярні публікації