понеділок, 28 січня 2013 р.

                   
                  «Ніхто не живе для себе»


      Традиційно у Білій Церкві  до Дня Соборності України проходить фестиваль «Соборний дзвін», ініціатором якого є міськрайонне об’єднання «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка. Нинішнього року до святкування долучились бібліотекарі району. У Центральній районній бібліотеці відбулася читацька конференція за книгою Віктора Никаноровича Грабовського «Ніхто не живе для себе», яка побачила світ у 2012 році. До районної бібліотеки  завітали господині книгозбірень району, почесні гості. Серед них видавець та редактор роману А.І. Гай, який зробив наголос на самобутності роману.
      Завідувачка відділом обслуговування ЦРБ –  С.В. Куштан повідала присутнім про життєвий і творчий шлях письменника. Думки та враження від прочитаного висловили: завідувачка відділом комплектування та обробки літератури ЦРБ – Бондар О.Д., бібліотекар Узинської міської бібліотеки для дорослих Кузьміна С.А.,
 бібліотекар с. Ол. Слобода – Криволап Л.М., бібліотекар с. Поправка – Куторга Н.В., бібліотекар ЦРБ – Шишка Т.В., зав. бібліотекою с. Яблунівка – Глущенко Л.П.
      Під враженням від прочитаного,   учасники конференції подякували  автору за те, що він зачепив теми, які турбують всіх і кожного. Філософія Грабовського глибока, виважена. Автор вболіває за негаразди, які відбуваються в нашій країні.  Роман пересипаний висловами, думками, що гідні стати афоризмами.
      У заключному слові заслужений працівник культури України, поет – пісняр А.І. Кульчицький провів своєрідну паралель між творчістю видатного українського письменника М.С. Вінграновського  і творчістю В.Н. Грабов-ського, відзначивши насамперед багатство художнього слова. Під час проведення заходу неодноразово підкреслювалась багатоплановість роману, прочитавши який, кожен матиме змогу долучитись до справжнього свята духовного очищення.
     Директор Білоцерківської районної ЦБС Зінченко Л.В. наголосила, що завдяки щедрому подарунку автора, у кожній бібліотеці району  з'явився цей надзвичайно гострий і захоплюючий публіцистичний роман.   Бібліотекарі та читачі висловлюють слова щирої вдячності та найкращі побажання на адресу Віктора Никоноровича Грабовського.

Популярні публікації