четвер, 29 грудня 2011 р.

Зима крокує – свята дарує





В Білоцерківській центральній районній бібліотеці розгорнута виставка дитячої творчості «Зима крокує – свята дарує» , де представлені роботи юних користувачів бібліотек району.  Особливе враження на відвідувачів бібліотеки справляють роботи в техніці орігамі учнів Скребишанської ЗОШ І-ІІІ ст.. На виставці також представлені малюнки читачів Центральної районної бібліотеки, на  яких майстерно відтворені новорічні фантазії дітей.

вівторок, 20 грудня 2011 р.

«Святий Миколай, подаруй нам свято»

Вже стало  традицією проводити дитячий ранок  до дня Святого Миколая для дітей району. Нинішнього року таку нагоду мали школярі сіл Поправка та Однорог. Юних гостей привітали працівники Центральної районної бібліотеки святковою програмою, а Святий Миколай подарував подарунки та солодощі. Діти ознайомилися з відділами Центральної районної бібліотеки та стали її читачами.


понеділок, 19 грудня 2011 р.

«Письменник, літературознавець, просвітитель»

    Володимир Панасович Іванців.
    Це ім'я відоме на теренах України і далеко за її межами як прекрасного лірика, громадянського поета, сатирика, перекладача, публіциста, літературознавця, літературного критика, редактора, упорядника та видавця.    Володимир Панасович народився в Білій Церкві 1936 року. Закінчив Київський політехнічний інститут (1959) та Київський державний університет ім..Т.Шевченка факультет журналістики (1967). Працював на Білоцерківському заводі сільськогосподарського машинобудування, обіймаючи різні інженерні посади. Був редактором багатотиражки «Машинобудівник». Очолював літературне об'єднання «Заспів» з 1992 року, голова Білоцерківського міськрайонного об'єднання «Просвіта» ім..Т.Г.Шевченка     з 1989 року, член Національної спілки письменників України з 1995 року, лауреат Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім.Нечуя-Левицького.
    Творчість ювіляра багатогранна. Торкаються душі ліричні, ніжні вірші, зачаровує довершеність перекладів. Небайдужість та співчуття страшному горю викликають спогади очевидців з книги «Голокіст», зацікавлення - історико-краєзнавчий нарис «Право на ім'я», приваблюють дослідження літературознавчого процесу у збірках «Заспів на Пороссі» та «Подолання синдрому Гоголя». Проявом патріотизму стало літературно-художнє видання «Іван Мазепа «През шаблю маєм права». Тепло та ніжність збуджують «Трички-брички», повніше зрозуміти себе допомагає «Євангеліє від Іванціва», змушує задуматись та посміятися крізь сльози «Український терпець». Тобто, читаючи твори Іванціва В.П. не можна залишатися байдужим. Тому що, сам Володимир Панасович людина далеко не байдужа, знаюча, цікава, з оригінальним мисленням та поглядом на життя.
Колектив бібліотеки з ювіляром

На святі був присутній колега з «Молодої Просвіти» Климчук Костянтин,  який     дуже тепло відгукнувся про творчість Володимира Панасовича, зачитав його вірші.
    Зустріч відбувалася в рамках професійного клубу «Діалог» при Білоцерківській ЦРБ.
    Автор презентував дві останні збірки «Окраєць часу» та «Автограф кохання» видані у 2011 році.
Присутні вдячні Іванціву Володимиру Панасовичу за подаровані книги, які поповнять фонди сільських бібліотек.



Популярні публікації