вівторок, 17 травня 2011 р.

"Бібліоміст" на Білоцерківщині

    Вагомим досягненням в інформаційній сфері діяльності книгозбірень району стала перемога п`яти бібліотек Білоцерківської районної ЦБС у першому раунді конкурсу "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету" . Конкурс проведений Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури і туризму України за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. ЦБС стала учасником міжнародної технічної програми "Глобальні бібліотеки Бібліоміст - Україна".
     Бібліотеки-філії сіл: Матюші, Яблунівка, Потіївка, Макіївка, Сухоліси отримали 15 сучасних комп`ютерів, обладнаних відеокамерами, навушниками, сканерами, ксерокопіювальною технікою і, за підтримки органів місцевого самоврядування, були під`єднані до Інтернету.
     В рамках подальшої реалізації програми "Бібліоміст", для групи бібліотечних працівників було проведено Головним тренінговим центром навчання "Основи комп`ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернеті" на базі Інституту післядипломної освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (м.Київ).
     Допомагають оволодіти інформаційними технологіями досвідчені координатори програми "Бібліоміст": Вікторія Рубан, Любов  Квасюк, Анатолій Ковтонюк.
Бібліотека-філія с.Сухоліси

Бібліотека-філія с.Матюші
     Крім того, користувачі Центральної районної бібліотеки - при підтримці Білоцерківської районної державної адміністрації, а також читачі бібліотеки села Шкарівка, за сприяння голови сільської ради А.Бондаря,  мають доступ до Всесвтньої мережі.
Бібліотека-філія с.Сухоліси

понеділок, 16 травня 2011 р.

Користувачі Білоцерківщини на фестивалі дитячої творчості "Книгоманія"


     Читачка Білоцерківської районної бібліотеки, учениця 6-го класу Лукашевська Анна взяла участь у четвертому заключному етапі Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2011", який завершився проведенням фестивалю дитячого читання "Книгоманія" у м.Львові.
     Юні книгомани зі  всієї України та зарубіжних країн у костюмах літературних героїв крокували маршем під гучне сканування:"Кни-го-ма-нія!!!". До їх уваги було запропоновано численні майстер-класи,   зустрічі з письменниками (Андрієм Бачинським, Віталієм Климчуком, Лесею Вороніною, Галиною Малик, Костянтином Матвієнком, Оксаною Думанською та ін.) Учасники фестивалю здійснили оглядову екскурсію по Львову на "Чудо-поїзді", взяли участь у літературному квесті, відвідали картинну галерею, Наукову бібліотеку Львівського національного університету ім.І.Я.Франка.
     Найкращі читачі України отримали грамоти та книги від генерального спонсора фестивалю - видавництва "Грані - Т", солодощі та футболки від компанії "Кока-кола".

Лукашевська Анна
Лукашевська Анна (Білоцерківський р-н) та Олексієнко Інна (Богуславський р-н)


Популярні публікації